Hoppa till huvudinnehållet

Djurgårdslånet om debuten och starten i Karlstad: ”Vill vara en nyckelspelare”

Publicerad:
Mattias Mitku med Djurgården i allsvenskan 2020. Förra säsongen gjorde den 20-årige mittfältaren tolv matcher med IFK Haninge i ettan norra och nu är han på lån i Karlstad Fotboll. Foto: Patric Söderström/TT

Djurgårdens Mattias Mitku är på lån i Karlstad Fotboll och förra helgen gjorde han debut i träningsmatchen mot Qviding.

– Det kändes bra. Jag kom in som offensiv mittfältare och det är där jag är som bäst, säger han.

Den 2 april spelar Karlstad Fotboll seriepremiär i ettan norra, men redan på söndag är det dags för en ny träningsmatch hemma mot division 2-laget Herrestads AIF på Sannafältet.

Förra helgen spelade KF en träningsmatch mot Qviding som slutade 2–2. En match där Karlstads nyförvärv Mattias Mitku gjorde debut. Den 20-årige mittfältaren är på lån från allsvenska Djurgårdens IF och nu har han varit i Värmland i cirka en och en halv vecka.

– Det känns bra. Det är sköna lagkamrater och en bra klubb med ambitioner att gå upp i superettan, så det känns fint, säger Mattias Mitku och berättar om KF-debuten mot Qviding:

– Jag hoppade in och spelade de sista 30 minuterna. Jag började med 30 i och med att jag inte hade tränat med någon klubb på en vecka.

Hur kändes det att spela igen?

– Det kändes bra. Det gick även bra för mig, jag gjorde det jag är bra på helt enkelt.

– Jag kom in som offensiv mittfältare och det är där jag är som bäst.

Har du några personliga målsättningar i Karlstad Fotboll?

– Jag vill göra det bra och hjälpa laget att ta sig upp till superettan. Jag vill vara en nyckelspelare och bidra med både mål och assist.

Förra säsongen slutade Karlstad på fjärde plats i ettan norra med 57 poäng på 30 matcher.

Artikeltaggar

AllsvenskanDjurgårdens IF FotbollEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollMattias Mitku

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.