Hoppa till huvudinnehållet

150 nya bostäder på gång på Ulleberg

Publicerad:
Det planeras för nya bostäder både norr och söder om de ursprungliga byggnaderna på Ulleberg. Totalt blir det närmare 150 nya bostäder här.
Det planeras för nya bostäder både norr och söder om de ursprungliga byggnaderna på Ulleberg. Totalt blir det närmare 150 nya bostäder här. Foto: Christer Wik

Nästan 150 nya bostäder planeras det för på Ulleberg. Det handlar om 119 hyresrätter i två hus norr om de gamla byggnaderna och 29 radhus söder om dem.

Det är två olika bolag som ska exploatera området.

– Vi tror att det finns stor efterfrågan på bostäder här.

Det säger Mats Björn, blivande vd för Gräsdalens fastighets AB som ska bygga radhusen.

För några år sedan förvandlades de före detta institutionsbyggnaderna på Ulleberg i västra Karlstad till bostadsrätter. Nu fortsätter omdaningen av det stora området.

Till och med den 21 mars är den nya detaljplanen för Gräsdalen 1:7, en markyta på 16 000 kvadratmeter mellan de gamla byggnaderna och Ullebergsleden, ute på samråd så att berörda får tycka till om den.

Planen har tagits fram eftersom ägaren Gräsdalens fastighets AB vill bebygga ytan.

– Vi planerar för 29 radhus. Det blir totalt åtta huskroppar om tre och fyra sammansatta radhus på området som kommer att uppföras i tre grupper. Husen får träfasad och blir alla två våningar höga, säger Mats Björn.

Ungefär så här kommer det nya bostadsområdet med radhus söder om dagens äldre byggnader på Ulleberg utformas.
Ungefär så här kommer det nya bostadsområdet med radhus söder om dagens äldre byggnader på Ulleberg utformas.

De får en bostadsyta på totalt 150 kvadratmeter och med det sticker de ute lite i storlek om man jämför med liknande radhus enligt Mats Björn.

– Ja, de är ganska stora och det är något som efterfrågas bland folk. Våra hus får dessutom en inredningsbar vind som gör att man kan komplettera med exempelvis ett arbetsrum och sovrum där uppe.

”Nära till allting”

Fastighetsbolaget lyfter fram läget som mycket bra.

– Här är det nära till allting samtidigt som man bor lite lantligt. Vi räknar med cirka 2,5 års byggtid för allt och eventuellt delar vi upp projektet i två delar.

Försäljningen av radhusen startar så fort detaljplanen har antagits. Efter samrådet väntar en andra utställning av detaljplanen i samband med granskningen.

– Vi vill i gång med projektet så fort som möjligt, säger Mats Björn.

Byggstart i vår

Alldeles norr om de gamla byggnaderna förbereder fastighetsbolaget Gräsdalen 1:8 i Karlstad AB också för att sätta spaden i marken.

– Vi planerar för 119 hyresrätter fördelade på två huskroppar. De spänner från ettor till treor och de flesta lägenheterna får balkong eller uteplats.

– Byggstarten planeras ske nu till våren och sedan är det inflyttning cirka 18 månader senare, säger Fredrik Lundberg, projektansvarig på Fastighetsförädlarna i Mälardalen.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstads kommunUlleberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.