Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Helt rätt att bröderna i Kevinfallet får en miljon var

Publicerad:
Insändarskribenten applåderar beslutet att Christian Karlsson och Robin Dahlén får en miljon vardera i ersättning av staten efter att de som barn beskylldes felaktigt för Kevinmordet 1998. Bild från 2018 i samband med att bröderna friades från anklagelserna.
Insändarskribenten applåderar beslutet att Christian Karlsson och Robin Dahlén får en miljon vardera i ersättning av staten efter att de som barn beskylldes felaktigt för Kevinmordet 1998. Bild från 2018 i samband med att bröderna friades från anklagelserna. Foto: Adam Ihse/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag blev både glad och rörd när jag lyssnade på justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) om att staten beviljar bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén en miljon kronor var i ersättning ex gratia.

Det finns hopp. Och som ministern sa, när staten gjort fel så ska den göra rätt för sig, precis som man kräver av medborgarna om de gör fel och bryter mot lagen.

Skam åt Arvika kommun. Hoppas att ni skäms ordentligt nu, ni som tog beslutet när hedern var som bortblåst.

MP

Artikeltaggar

Christian KarlssonInsändareKevinfalletMorgan JohanssonRobin Dahlén