Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Hur kan någon stjäla det vi skänkt till Röda korset?

Publicerad:
”Ringer senare på eftermiddagen och ville bara checka av så de fick leksakerna. Då fick jag höra i andra ändan att en påse var TAGEN. En människa hade gått och tagit en påse där en tågbana låg, hela jag sjönk ihop av sorg”, skriver insändarskribenten.
”Ringer senare på eftermiddagen och ville bara checka av så de fick leksakerna. Då fick jag höra i andra ändan att en påse var TAGEN. En människa hade gått och tagit en påse där en tågbana låg, hela jag sjönk ihop av sorg”, skriver insändarskribenten. Foto: Peter Bäcker

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under helgen rensade barnen ur sina leksaker de inte längre leker med. Leksaker som bara låg och "skräpade" men som kan vara till stor lycka för något/några andra barn.

Barnen skrapade ihop tre påsar och sa lyckligt att ”dessa leksaker ska till barn som inte har det så bra, de kommer få lycka av dem i stället”. Sagt och gjort, vi packade ner dem i påsar och allt var frid och fröjd.

I måndags var jag i Karlstad tidigt för lite ärenden och Röda Korset hade inte öppnat än. Jag ställde påsarna utanför och var så stolt över barnen som hade valt ut leksaker att ge bort.

Ringer senare på eftermiddagen och ville bara checka av så de fick leksakerna. Då fick jag höra i andra ändan att en påse var TAGEN. En människa hade gått och tagit en påse där en tågbana låg, hela jag sjönk ihop av sorg. HUR KAN MAN GÖRA SÅ? Hur kan man ta utanför Röda Korset där folk ger sina saker till folk som behöver dem bättre. Nu när det är som det är i Ukraina dessutom och folk ger kläder, leksaker och så vidare för att just Röda Korset uppmanar folk att hjälpa till.

Hur ska jag förklara detta för mina barn? Att NÅGON tagit en påse av leksaker de gav?

Jag fick alltid lära mig som liten att MITT ÄR MITT, DITT ÄR DITT. Hur svårt ska det vara att hålla händerna i styr? Blir så besviken på folk som gör såhär. Skäms ni inte? Jag skulle inte tveka att säga till er om jag såg att ni tog något. Skäms på er!

Besviken mamma

Artikeltaggar

InsändareKarlstadRöda korset