Hoppa till huvudinnehållet

Hockeymorsorna i Forshaga IF ger cancern ett slagskott: ”Vårt stöd till Joel”

Publicerad:
Forshaga IF:s damlag spelar sin historiska första hemmamatch på lördag. Men man samlar framför allt in pengar till Barncancerfonden sedan sonen till en av spelarna i laget insjuknat.
Forshaga IF:s damlag spelar sin historiska första hemmamatch på lördag. Men man samlar framför allt in pengar till Barncancerfonden sedan sonen till en av spelarna i laget insjuknat. Foto: Forshaga IF

Forshaga IF:s damlag bildades av ett gäng hockeymammor för åtta år sedan.

Men de har aldrig spelat en enda hemmamatch. På lördag skrivs dock historia - och då drar laget i väg ett hårt slagskott riktat mot sjukdomen cancer.

– Sonen till en av våra spelare insjuknade för några veckor sedan och nu vill vi ge vårt stöd, säger Linn Malmén.

På lördag kommer Partilles damlag till Ängevi ishall.

Och det är en historisk match med ett synnerligen gott syfte.

Man kallar det ett ”rekreationslag” och man spelar mestadels träningsmatcher, men deltar också i cuper när tillfälle bjuds.

Trots att det av hockeymammor bildade laget såg dagens ljus efter en föräldramatch för åtta år sedan har man dock aldrig spelat match i hemmahallen.

Men på lördag kommer Partilles damlag på besök för en historisk drabbning - och då tänker FIF-damerna göra en än större grej av det.

– Vi vägrar sitta i båset och titta på nu när vår lagkompis Anns son Joel drabbats av cancer. Vi har därför startat en insamling för Barncancerfonden till Joels ära och hoppas kunna bidra med extra kämpaglöd, säger spelaren och talespersonen Linn Malmén.

Mamma Ann Karlsson med sonen Joel.
Mamma Ann Karlsson med sonen Joel. Foto: Privat

Parollen lyder så här: ”Morsorna i FIF Dam ger cancern ett slagskott!”

Insamlingen pågår i sociala medier under hela veckan och under matchen kan man swisha frivillig entré och köpa lotter. Alla intäkter går till Barncancerfonden.

När Linn Malmén, under samtalet, upptäcker att det kommit in 10 000 kronor på bara två timmar, blir hon helt tagen.

– Men oj, är det sant. Vilket genomslag. Jag får rysningar och tårar i ögonen här. Nu hoppas vi givetvis på ännu mer, och företag får hemskt gärna haka på.

Ursprungstrion i Forshaga IF Dam: Ann Karlsson, Anna Ejendal och Linn Malmén.
Ursprungstrion i Forshaga IF Dam: Ann Karlsson, Anna Ejendal och Linn Malmén. Foto: Privat

Artikeltaggar

BarncancerfondenForshaga IF IshockeyIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.