Hoppa till huvudinnehållet

God man anmäld – misstänks ha förskingrat över 50 000

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Henrik Montgomery/TT

En god man, hemmahörande på Hammarö, misstänks ha förskingrat totalt över 50 000 kronor från en kvinna i 60-årsåldern och en man i 75-årsåldern.

En kvinna som agerar som god man inom Karlstad och Hammarö kommun misstänks för två fall av förskingring mot två personer hon sköter ekonomin för.

Den ena posten är på 33 774 kronor och tillhör en kvinna i 60-årsåldern och den andra 19 266 från en man i 75-årsåldern.

Enligt kvinnan ska det röra sig om pengar som hon betalt räkningar för, men i hennes bokföring saknas dokumentation för räkningarna.

– Det finns ingen redogörelse för vad pengarna använts till. Hon har sagt muntligt att det gått till fakturor men det saknas kopior, säger Stefan Sundberg, stationsbefäl Karlstad.

Kvinnan faller under överförmyndarenheten i Karlstad och Hammarö kommun.

– Jag kan inte uttala mig det enskilda fallet, säger Sanna Rydberg, chef över överförmyndarenheten i Karlstad och Hammarö kommun, och fortsätter:

– Vi är en kommunal tillsynsmyndighet och utöver tillsyn över gode män och förvaltare. De lämnar in årsredovisningar varje år som vi granskar, ser vi konstigheter eller felaktigheter försöker vi reda ut det. Det handlar om att säkerställa för våra huvudmän och gode män att vi granskar det och att det blir rätt.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörskingringGod manHammarö kommunHammarö kommunKarlstads kommunKarlstads kommunÖverförmyndarnämndenStefan Sundberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.