Hoppa till huvudinnehållet

Nu är lastbilen på väg: ”Gensvaret på donationerna har varit enormt”

Publicerad:
Martin Hult i Skoghall samlade förnödenheter till ukrainska flyktingar i Polen och nu är lastbilen på väg. Foto: Helena Karlsson

Insamlingen började i slutet av februari och massvis med grejer har donerats av folk och företag.

Nu är lastbilen fylld och satte under måndagsförmiddagen riktning mot Polen.

– Lastbilen förväntas vara framme någon gång mellan tisdag och onsdag, säger Martin Hult, en av initiativtagarna.

Martin Hult, tillsammans med Kristian Göransson, startade insamlingen för att hjälpa ukrainare. Allt ifrån varma kläder till hygienartiklar och mat har vännerna samlat in.

Startade stor insamling – kör till ukrainska gränsen: ”De ska få känna hopp igen”

– Gensvaret på donationerna har varit enormt, det är mycket grejer och pengar som folk har skänkt. När lastbilen var packad fanns det bara lite utrymme längst bak, så den var helt full, säger Martin Hult.

– Jag är kvar hemma i Sverige och samordnar allting. Men transporten gick under förmiddagen och förväntas vara framme någon gång mellan tisdag och onsdag.

Folk från stora delar av landet har hört av sig och donerat till insamlingen. Såpass många att de behövde avsluta insamlingen redan ett par dagar innan lastbilen skulle börja rulla mot Polen, säger Martin Hult.

– Vi fick sätta stopp till slut för vi trodde inte vi skulle få med oss något mer. Men allt det som vi fick in har kommit med. I torsdags satte vi stopp för att få ordning på allt också. Sen har vi fått mycket hjälp, bland annat har vi fått låna lokaler hos Stora Enso och lastbilen har LBC frakt bidragit med.

Artikeltaggar

InsamlingarLBC FraktMartin HultPolenSamhälleSkoghallStora EnsoUkrainaUkrainakriget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.