Hoppa till huvudinnehållet

Melwin slog höjdrekord och tog dubbla guld

Publicerad:
Melwin Lycke Holm slog personrekord i höjdhopp när han vann JSM på 2,18. Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Melwin Lycke Holm tog två guld och ett silver och satte tre personrekord i JSM i friidrott i Skellefteå under helgen.

Även Göta knep flera medaljer.

Den 17-årige Kilshopparen vann senior-SM i höjdhopp för en vecka sedan på inomhuspersonrekordet 2,16 och flög nu ytterligare två centimeter, vilket även är en centimeter bättre än ett och ett halvt år gamla toppnoteringen utomhus, och tog hem junior-SM i 19-årsklassen överlägset. 2,18 var tolv centimeter högre än tvåan Albin Eriksson, Tyresö.

Melwin Lycke Holm toppade också tresteg på 14,49 och kom tvåa i längdhopp med 7,26. I båda fallen personrekord inomhus.

IF Götas tävlande lade beslag på sju medaljer, varav två guld.

De ädlaste valörerna svarade Lova Perman och Emilia Malmehed för.

Perman vann 400 meter i 19-årsklassen på personrekordet 54,74, före klubbkamraten Hanna Karlsson, 54,96. Trea blev Moa Granat, Vallentuna.

Emilia Malmehed stötte längst av alla i 22-årsklassen i kula, 14,12, vilket var tio centimeter bättre än tvåan Victoria Quainoo, Malmö.

Lathifa Afrah tog silver på 400 meter och brons i längdhopp bland 17-åringarna, med 57,90 sekunder respektive 5,59 meter (personrekord).

Det blev också silver till Alexander Oliver i P17 längd på 6,77 (personrekord) och brons till Lovisa Ellström, som sprang 400 meter på 57,22 i 22-årsklassen.

Artikeltaggar

FriidrottIF GötaKils AIKMelwin Lycke Holm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.