Hoppa till huvudinnehållet

Möten för Ukraina

Publicerad:
Måndagsmöte för Ukraina på Norrmalmstorg i Stockholm den 28 februari, med den ukrainske ambassadören Andrij Plachotnjuk.
Måndagsmöte för Ukraina på Norrmalmstorg i Stockholm den 28 februari, med den ukrainske ambassadören Andrij Plachotnjuk. Foto: Paul Wennerholm/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I dag lördag klockan 13.00 hålls det en manifestation för Ukraina på Stora Torget i Karlstad . Initiativet kommer från kommunfullmäktiges presidium och bland annat skall biskop Sören Dalevi och landshövding Georg Andrén hålla tal. Röda korset kommer också att samla in pengar till nödlidande i Ukraina.

Innan Sovjetunionens fall hölls också måndagsmöten runt om i landet för Baltikums frihet. Nu har de börjat hållas igen, fast för Ukraina och mot Rysslands anfallskrig. Nu på måndag klockan 12.00 har Moderaterna tagit initiativ till nya måndagsmöten i Karlstad, men de är inte tänkta att vara partipolitiska. Alla kan sluta upp för det ukrainska folket!

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

Georg AndrénKarlstads kommunKommunfullmäktigeModeraternaRöda korsetRysslandSigneratSören DaleviStora torgetUkrainaUkrainakriget