Hoppa till huvudinnehållet

Grannar protesterar mot planerat padelbanebygge

Publicerad:
Den planerade padelbanan på en gräsyta intill Strandpromenaden på Sidan Södra i Bengtsfors väcker protester.
Den planerade padelbanan på en gräsyta intill Strandpromenaden på Sidan Södra i Bengtsfors väcker protester. Foto: Tommy Löfgren

Den planerade padelbanan på Sidan Södra väcker reaktioner. Jehovas Vittnen, Dalslandskliniken och ett antal närboende har skrivit till Bengtsfors kommun och protesterar mot planerna att bygga en bana på platsen.

Kommunen går delvis de klagande till mötes när det gäller spel kvälls- och nattetid och befarat buller.

”Det får anses vara rimligt att i ett första skede begränsa användandet av padelbanan fram till klockan 24.00”, skriver kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson (M), i ett svar.

Kan ändras

Han ger även en öppning för att korta speltiden ytterligare ett par timmar.

”Med möjlighet att - om av hänsyn till grannar så bedöms lämpligt när erfarenheter av användningen finns - begränsa användandet till klockan 22.00”.

Dalslänningen har tidigare berättat om de unga entreprenörerna Ludvig Hansson och Jennie Nolberg-Svensson som fått arrendera 600 kvadratmeter av gräsytan bakom Rikets Sal intill Strandpromenaden. Arrendet är tecknat för fem år.

Området är planlagt för idrottsutövning. Från kommunalt håll råder det positiva tongångar att det blir verksamhet på området.

Nej till padel

Men de närboende vill inte ha padelspel på området. Det är flera punkter som förenar de klagande.

Det handlar om parkeringsfrågan, spring över tomter, bullernivå och för Jehovas Vittnen och Dalslandskliniken störningar under deras verksamheter.

Padel spelas av fyra personer samtidigt. Tre meter höga glasväggar är tänkt att omgärda banan, som också blir belyst.

Bengtsfors kommun gör trots protesterna bedömningen att padelbanan inte medför betydande olägenheter för de boende.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunFritid och livsstilPadelStig Bertilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.