Insändare: ”Förbaskad farmor” larmar - usel halkbekämpning vid förskolor

Insändare
PUBLICERAD:
”Ska någon behöva bryta armar eller ben för att Karlstads kommun inte ser till att grusa?” undrar insändarskribenten.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Ska någon behöva bryta armar eller ben för att Karlstads kommun inte ser till att grusa? Hela vintern har de varit dåliga med att skotta och grusa.

Vid den här tiden på året behöver det grusas så gott som varenda dag eftersom gruset sjunker ner i isen. Det är knöligt att gå på och man får vara rädd att ramla och skada sig. Personal gör felanmälan gång på gång men inget händer. Barnen får ha hjälm på sig när de är ute vid Sunnanängs förskola. Vissa dagar i vinter har man inte kunnat gå ut med barnen då det är is överallt.

Jag har varit och hämtat barnbarnen på eftermiddagarna och blir mer och mer besviken på att kommunen inte tar bekymret på allvar. Gjorde ett inlägg på kommunens Facebooksida om detta och fick till svar att de förmedlat informationen till de som har hand om detta om att det behöver bli grusat. Ringde även senare och blev lovad att det skulle fixas. Dagen efter är det lika halkigt och ingen har varit där och grusat.

Likaså i dag, inget grus. Hämtar barn på både Sunnanängs förskola och Möjlighetens förskola vid Nyeds skola och det är isigt och knöligt på bägge ställena. Är inte vår kommun rädd om sin personal, barnen och de som hämtar och lämnar barn? Detta är ju ingen bra arbetsmiljö för varken vuxna eller barn, det är stor risk för skador. Problemet är ständigt återkommande år efter år. Det är bedrövligt och jag förstår inte hur kommunen bara kan strunta i att göra något åt saken!

Kristina Staaff-Liljegren, en förbaskad farmor

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.