Hoppa till huvudinnehållet

SFAB kan tvingas betala sparkad vd 36 månadslöner – avgörs i skiljedomsnämnd?

Publicerad:
Perra Hermansson, före detta vd på SFAB.
Perra Hermansson, före detta vd på SFAB. Foto: NWT ARKIV

36 månadslöner, motsvarande cirka fyra miljoner kronor – så mycket skulle det kosta Sunne fastighets AB att lösa ut sparkade vd:n Perra Hermansson. Nya bolagsstyrelsen höll fast vid tolv månadslöner. Men:

- Vi har inte hittat någon jurist som går på bolagets linje, säger Perra Hermansson.

När den gamla styrelsen i Sunne fastighets AB skrev om vd:s anställningsavtal sommaren 2021 ändrades uppsägningstiden från tolv till 36 månader, vilket skulle innebära en fallskärm, tre gånger så hög som i gamla avtalet, motsvarande cirka fyra miljoner kronor med sociala avgifter.

Fastighetsbolaget anlitade en jurist och förhandlingar inleddes. Pågående juridiska förhandlingar har nu pausats och förhandlingarna kan komma att avgöras i skiljedomsnämnd.

De juridiska förhandlingarna på SFAB har pausats.
De juridiska förhandlingarna på SFAB har pausats. Foto: NWT ARKIV

– Bolagets jurister kan inte presentera några juridiskt hållbara argument varför mitt senaste anställningsavtal inte fullt ut skulle vara giltigt, skriver Perra Hermansson i ett SMS till NWT.

Han gör ett tillägg:

– I förlängningen innebär det troligen att bolagets jurist ska försöka presentera sina argument i en skiljedomsnämnd och hittills har vi inte hittat någon jurist som går på bolagets linje, skriver Perra Hermansson.

– Det är vår jurist som handhar det här. Än så länge löper avtalet på när det gäller vad vi har gått med på. Vi har fortfarande ståndpunkten att det är tolv månader som gäller, säger Niclas Jansson, ny vd i Sunne fastighets AB.

Perra Hermansson tackar nej till intervju: ”mot bakgrund av att förhandlingarna just nu är vilande och att fastighetsbolaget än så länge fullgör utbetalningar enligt tolv månaders-avtalet.”

NWT har varit i kontakt med Sunne fastighetsbolags jurist som säger:

– Jag har inga befogenheter att uttala mig å deras vägnar.

NWT avslöjar: Avtal skrevs om – fastighets-vd får tre årslöner om han sparkasEfter NWT:s avslöjande om jättefallskärmen: vd:n sparkas med omedelbar verkanFortfarande oklart om sparkade vd:ns fyra miljoners-fallskärm löses utMisstroende riktas mot tre tidigare ledamöter i Sunne fastighets ABSparkade vd:n: Därför anser nya styrelsen att jättefallskärmen är ogiltigTrots flera möten: Parterna ännu inte överens om vd:ns jättefallskärm

Artikeltaggar

Niclas JanssonNyheterPerra HermanssonSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.