Hoppa till huvudinnehållet

Poängen fortsätter rulla in – tre värmländska assist i veckan

Publicerad:
Rasmus Asplund gjorde en assist i Buffalo Sabres seger mot Toronto Maple Leafs.
Rasmus Asplund gjorde en assist i Buffalo Sabres seger mot Toronto Maple Leafs. Foto: Mark Zaleski

De värmländska inslagen i NHL fortsätter att producera för sina klubbar. Under veckan som gått har tre assist lagts till i listan över värmländska poäng, signerade Marcus Johansson, Joel Eriksson Ek och Rasmus Asplund.

Under tisdagen kom veckans första värmländska poäng, när Minnesota Wild ställdes mot ett formstarkt Calgary Flames på hemmaplan. Även om resultatet inte gick Joel Eriksson Ek:s väg (Calgary vann med 5–1), fick han med sig en assist, hans 13:e för säsongen.

Vid ställningen 0–2 stötte han i en spelvändning fram pucken längs sargen, strax innan offensiv blålinje, till Kirill Kaprizov. Han hittade över till Marcus Foglino som i sin tur kunde lägga in pucken bakom Jacob Markström.

Bara svenskar inblandade

Under natten till onsdag körde Buffalo Sabres över Toronto Maple Leafs på bortais, när man vann med 5–1. Då bidrog Rasmus Asplund med en assist, hans14:e för säsongen, till 2–1-målet. Ett mål signerat Sverige.

Rasmus Dahlin skickade en passning över centrallinjen från offensiv blå, som en Torontospelare var på men pucken gick ändå fram till Rasmus Asplund. Han åkte in och avlossade ett skott och på returen höll sig Victor Olofsson framme, som satte sitt åttonde mål för säsongen.

I Seattle samma natt bröt Kraken sin förlustsvit på sju matcher, när Nashville Predators besegrades med 4–3. Men det var bortalaget som inledde starkast och tog ledningen med 2–0. Sedan klev Marcus Johansson in i poängprotkollet.

Han och Alexander Wennberg kom i en två mot en-situation, efter att Kraken spelat sig ur egen zon. Johansson höll länge i pucken själv, men spelade efter en dragning över till Wennberg som tryckte in pucken högt.

Assisten var ”Mojos” 14:e för säsongen.

Artikeltaggar

IshockeyJoel Eriksson EkMarcus JohanssonRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.