Oscar Lawner inför Djurgården: ”Vi verkar vara jävligt taggade”

Publicerad:
Oscar Lawner har siktet inställt på nästa match, men snart vankas det även slutspel. Foto: MICHAEL ERICHSEN

I morgon torsdag spelar Färjestad BK, som slåss för en plats topp sex, sin 44:e SHL-match för säsongen. Djurgården, som slåss för sin överlevnad, står för motståndet i Stockholm.

– Vi verkar vara jävligt taggade, säger Oscar Lawner efter onsdagens träning.

Bara nio omgångar av grundserien återstår för Färjestad, som kämpar om en plats bland de sex främsta i tabellen och därmed en kvartsfinalplats.

Man gör det med en ny tränare, Tomas Mitell, som under onsdagen höll i sitt blott andra träningspass med laget.

– Han kom in med mycket energi och det syns på alla att vi ger allt på träningen. Frölundamatchen (seger med 3–0) var också några stepp upp, säger Oscar Lawner.

Hur är stämningen i laget, nu när allt ska avgöras och med en ny tränare?

– Den är bra. Såklart behöver vi upp topp sex och det vet vi alla om, men jag tycker att det finns ett lugn i laget. Så det är bra, vi fokuserar på nästa match. Det är den vi har siktet inställt på.

Nästa match spelas alltså borta mot Djurgården under torsdagen.

– Vi verkar vara jävligt taggade. Det ska bli kul med match igen.

Första slutspelet

Samtliga i laget är såklart medvetna om tabelläget, att Färjestad ligger några poäng efter sjätteplatsen. Men det är inget det fokuseras på.

– Vi tar match för match och ser till att göra det bästa av situationen för att kriga oss uppåt, säger Oscar Lawner.

Chansen att ta en topp sex-placering finns i allra högsta grad, och nedåt ska det mycket till för att FBK ska missa play in, dit lag sju till tio går.

Med andra ord lär Oscar Lawner få göra sitt första slutspel med A-laget i karriären.

– Det är kul såklart, det ska bli spännande. Man behöver ta några stepp upp såklart, men det känns spännande.

Vad har du för förväntningar på det?

– Såklart att vi ska gå så långt som möjligt och till slut stå på torget. Men just nu har vi siktet inställt på nästa match, säger Oscar Lawner.

Frågetecken för flera FBK-spelare: ”Hoppas att några av dem ska kunna spela”Rhodin om första mötet med Mitell: ”Vi satt en bit in på natten”Kapten Johansson: ”Ibland kanske man får en falsk trygghet”Klart med rookieavtal för Hildeby: ”Hoppas kunna förlänga samarbetet”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLöfbergs ArenaOscar Lawner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare