NWT KRIM: Ökänd nätbedragare misstänks ha våldtagit 17 kvinnor

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Han lurade hem kvinnor till sin bostad – där han misstänks ha våldtagit dem.
Nya avsnittet av NWT Krim handlar om den ökände nätbedragaren – samt om en 16-årig pojke som hittades grovt misshandlad i en trappuppgång i Deje.

Mannen i 65-årsåldern fick kontakt med kvinnor på en sida för så kallade ”sugar daddies” där han framställde sig själv som en mycket förmögen och framgångsrik äldre man.

Kvinnorna bjöds sedan hem till hans bostad i västra Värmland – där han misstänks ha utsatt dem för brott.

Sedan september förra året pågår en polisutredning mot mannen som hela tiden växt i omfattning och han är nu misstänkt för att ha våldtagit 17 kvinnor.

– Åklagaren har aldrig varit med om något liknande mål förut. Hon beskriver det som att mannen "hittat sin nisch" och känt sig rätt säker på att ingen skulle anmäla honom, säger NWT:s krimreporter Nicole de Bouczan.

Dödshotad 16-åring

Podden tar även upp den grova misshandel som en 16-årig pojke utsattes för i höstas.

Där pågår nu rättegången mot en kriminellt belastad 39-årig man som misstänks ha slagit pojken med en busshammare och en batong och sedan lämnat honom i ett medvetslöst skick i trappuppgången.

– Pojken ringde sin mamma och sa att han skulle dödas om han inte kunde betala tusen kronor, säger krimreporter Åsa Asplid.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.