Hoppa till huvudinnehållet

Röda kors-krets skänker 100 000 till Ukraina

Publicerad:
Berit Axelsson, Elisabet Ehne, Nicklas Sjödin och Lena Måwe Thorén är delar av styrelsen för Torsby-Östmarks rödakorskrets.
Berit Axelsson, Elisabet Ehne, Nicklas Sjödin och Lena Måwe Thorén är delar av styrelsen för Torsby-Östmarks rödakorskrets. Foto: Morgan Bäckvall

Viljan att hjälpa de drabbade av kriget i Ukraina är stor. Nu skänker Torsby-Östmarks rödakorskrets 100 000 kronor till Akut Ukraina.

Kupan som är Röda korsets second hand-butik i centrala Torsby kunde under senaste året summera intäkter på över 900 000 kronor. Pengarna kommer in genom försäljning av inlämnade saker, så som kläder, samt donationer och kondoleanser.

– Vi fick faktiskt in 935 000 kronor under 2021, säger Berit Axelsson i styrelsen för Torsby-Östmarks rödakorskrets.

Nu skänker man 100 000 kronor till Akut Ukraina och har man skänkt exempelvis kläder till Kupan så är man indirekt med och stödjer.

Kupan i Torsby har fyra anställda på Kyrkogatan och Röda korset har även helt nyligen hyrt en ny förrådslokal alldeles intill för inkommande gåvor.

Artikeltaggar

Mötesplats KupanNyheterÖstmarkRöda korsetTorsbyUkrainakriget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.