Insändare: Jag vill inte bara sitta och glo bakom en gardin i Munkfors

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Vill inte kasta bort mer dagar av mitt liv med att sitta och häcka bakom gardinen”, skriver insändarskribenten som överväger att flytta från Munkfors.
Foto: Hasse Holmberg / TT
Visst är Munkfors ett mysigt ställe. Men då är det vissa villkor som gäller. Att man har barn som är hockey- och bandyintresserade. Att man har en sambo. Som ensamstående ser det mörkt ut.

Förut fanns hotellet som man kunde träffas på. Det blev en flyktingförläggning, som nu bara står tom och förfaller. Det finns inget ställe dit man kan gå och träffas, om man inte vill gå och sätta sig på en mörk och trång pizzeria med ett par bord.

Det finns inget intresse av att göra det trevligt för invånarna, till exempel att på sommaren ha en uteservering dit man kan gå ut och äta, ta en öl, dricka vin och träffa folk.

Här i Munkfors sitter folk bara hemma och glor.

Inte undra på folk flyttar härifrån. Här har alla bara sitt att tänka på. Har bott här i X antal år nu, men överväger att flytta härifrån. Vill inte kasta bort mer dagar av mitt liv med att sitta och häcka bakom gardinen. Det är fler än jag som har samma tankar.

Munkforsbo

***

SVAR DIREKT: Välkommen att kontakta mig

Hejsan Munkforsbo! Tråkigt att du känner så som du beskriver. Munkfors kommun har under de senaste nio åren ökat i befolkning. Sex av dessa år ökade befolkningen och de senaste tre åren har den tyvärr minskat. Detta beror främst på födelsenettot (fler dör än föds).

Så sent som förra året i november så hörde SVT av sig då Munkfors kommun tillsammans med tre andra värmländska kommuner hade ett positivt inflyttningsnetto över tid, alltså att flera har flyttat till Munkfors än från Munkfors. Med det sagt så har vi naturligtvis utmaningar som vi jobbar med varje dag och en sådan är att få fler att vilja satsa och starta företag i vår kommun samt att flytta hit. En viktig förutsättning är tillgång på kapital och få till en arena för det och därför satsar vi på ett projekt i den riktningen som går att läsa om i ett tidigare reportage i VF och NWT.

En annan viktig del som du berör är naturligtvis möjligheten till en attraktiv fritid och där vill vi marknadsföra oss som en föreningskommun eftersom vi vet vad föreningslivet betyder för ett samhälle och dess invånare. Vi har ungefär 80 föreningar som drivs av fantastiska eldsjälar som du naturligtvis är välkommen till och vi har även satsat på en förenings- och folkhälsostrateg för att ytterligare kunna jobba med de frågorna och som du är mycket välkommen att kontakta för att hitta just det som skulle kunna passa dig. Pandemin har ju varit tuff för många med inställda evenemang och social isolering. Men nu ser vi fram emot en fartfylld sommar där vi står värd för en hel del stora evenemang som lockar människor från Sverige och resten av världen.

Du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta även mig om du har frågor eller synpunkter då vi tillsammans utvecklar vår kommun.

Mathias Lindquist

Kommunstyrelsens ordförande i Munkfors

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.