Silverjubel på SM för IF Götas Kaiza Karlén och Lova Perman: ”Känns jättebra”

Publicerad:
Kaiza Karlén hade tidigare ett SM-brons inomhus i längdhopp, nu har hon även ett silver. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

IF Götas Kaiza Karlén slog personbästa vilket gav SM-silver i längdhopp, och för klubbkamraten Lova Perman blev det silver på 800 meter.

– Det var jätte, jätteskönt, konstaterar Perman.

– Det känns jättebra och väldigt roligt, säger Karlén.

Fler värmländska resultat – och Payton om SM-guldet: ”Verkligen jättekul”

I går blev det två värmländska silver på inomhus-SM i Växjö. IF Götas Kaiza Karlén slog till med personligt rekord i längdhoppsfinalen och vann SM-silver med 6,47 meter. Guldet gick till Khaddi Sagnia från Ullevi FK som hoppade 6,69.

– Det känns jättebra och väldigt roligt, säger Karlén om andraplatsen och fortsätter:

– Det var en tuff tävling resultat- och breddmässigt. Det var den bästa bredden inomhus någonsin vilket gör det ännu roligare att jag tog medalj.

Och det blev som sagt nytt personbästa inomhus för Karlén. Utomhus har hon hoppat 6,52, och nu är hennes nya inomhusrekord alltså 6,47.

– Jag slog mitt personbästa två gånger nu på SM och det är jag verkligen jätteglad över och hoppas på en fortsatt utveckling, säger Kaiza Karlén som tidigare hade ett inomhus-brons samt ett guld och två silver utomhus.

Karlén berättar att SM var hennes sista tävling på inomhussäsongen.

– Jag var inte alls säker på att det skulle bli någon inomhussäsong för mig på grund av ryggproblem. Jag har bara tagit det lugnt under hösten och byggt upp mig steg för steg, så det betyder extra mycket att det gick så här bra på SM. Det blir en riktigt spännande utomhussäsong nu när jag får en hel uppbyggnadsperiod.

IF Götas Lova Perman (till höger) vann SM-silver på 800 meter i Växjö. Götas Hanna Karlsson tog sig till final på 400 meter, men där slutade hon på sjätte plats med 57,14 sekunder efter en incident i loppet. Arkivbild.
IF Götas Lova Perman (till höger) vann SM-silver på 800 meter i Växjö. Götas Hanna Karlsson tog sig till final på 400 meter, men där slutade hon på sjätte plats med 57,14 sekunder efter en incident i loppet. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

”Mitt första SM-silver”

IF Götas Lova Perman sprang in en silvermedalj på 800 meter med tiden 2:06,96 i ett lopp där guldet gick till Turebergs FK:s Hanna Hermansson på 2:06,73.

– Det var jätte, jätteskönt, säger 18-åriga Perman som i somras tog brons på 400 meter och fortsätter:

– Jag visste inför att chansen fanns till medalj. Men att jag faktiskt lyckades ta ett silver är väldigt roligt, verkligen. Det var mitt första SM-silver och min första medalj på 800 meter. Det känns ändå stort.

Hanna Hermansson vann alltså fajten om guldet.

– Det blev en spurt på slutet där Hanna var starkast. Jag är egentligen inte van att springa lopp där det är lite taktik och avvaktande inför en spurt. Det här var verkligen många lärdomar för mig och något nytt. Jag är van vid att springa ensam för att få en bra tid, men det blir något annat på mästerskap, men det var jättekul, konstaterar Perman.

– Det är häftigt att få tävla mot typ Hanna Hermansson. Hanna var ingen jag trodde att jag skulle stå på pallen med för ett år sedan.

IF Götas Henrik Larsson vann SM-guld på 60 meter, läs mer här.

SM-guld för Melwin Lycke Holm – tre värmländska guld och två silver

Artikeltaggar

FriidrottFriidrotts-SMIF GötaKaiza KarlénLova Perman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare