Forshaga föll igen: ”Vi har lite stolpe ut just nu”

Publicerad:
Forshaga med Jonathan Ström och målvakten Eric Forsberg föll i dag hemma mot Surahammar. Foto: HP Skoglund

Det blev två förluster för Forshaga i helgens dubbelmöte med Surahammar.

Surahammar vann i går med 6–0 hemma och i dag med 5–2 i Ängevi ishall.

– Surahammar gjorde mål på sina chanser helt enkelt. Vi hade stundtals riktigt bra spel i dag, en mycket bättre nivå jämfört med i går, säger Forshagacoachen Tim Rivest.

Det börjar dra ihop sig för ett avgörande i allettan norra och i helgen spelade Forshaga IF två matcher mot Surahammars IF. Surahammar var klara favoriter på förhand och i går på hemmaplan besegrades FIF med 6–0.

I dag spelade Forshaga på hemmais i vad som blev en 2–5-förlust. Surahammar var i 3–0-ledning efter en period och det var samma siffror inför den tredje. FIF:s Jonathan Ström reducerade till 1–3 i tredje och Victor Berglind till 2–4 innan Surahammar gjorde matchens sista balja i tom bur.

– Surahammar var ruggigt effektiva i dag, säger Forshagas tränare Tim Rivest och fortsätter:

– De gjorde mål på sina chanser helt enkelt. Vi hade stundtals riktigt bra spel i dag, en mycket bättre nivå jämfört med i går. Men vi gav Surahammar lite chanser som de satte dit medan vi fick jobba väldigt hårt för våra mål.

– Vi hade läge för att göra 1–0 under de första tio minuterna av första perioden, men det var Surahammar som gjorde 1–0 istället. Vi har lite stolpe ut just nu och får inte studsarna med oss. Det ska vi jobba oss ur och våra två mål i tredje perioden är förhoppningsvis vändningen.

Backproblem för FIF

Rivest ger även sin syn på lördagsmatchen som slutade med bortaförlust 0–6.

– I dag hade vi chansen att vinna. I går åkte vi till bortamatchen mot Surahammar med fem backar och fick en av dem skadad i första perioden. Det går inte att spela med fyra backar på den här nivån. Men ändå var det 0–2-underläge inför tredje och med en 1–2-reducering hade vi varit med i matchen.

– Vi skapade lägen men satte inte dit chanserna och så var det plötsligt 0–3 istället och matchen var över. I dag förtjänade vi ett bättre öde som sagt, men det var ett väldigt effektivt Surahammar. Vår skotteffektivitet i dag var sex procent medan Surahammar hade 18.

Forshagas Samuel Eriksson och André Fredriksson firar Jonathan Ströms 1–3-reducering i hemmamatchen mot Surahammar med Markus Ekholm-Rosén mellan stolparna.
Forshagas Samuel Eriksson och André Fredriksson firar Jonathan Ströms 1–3-reducering i hemmamatchen mot Surahammar med Markus Ekholm-Rosén mellan stolparna. Foto: HP Skoglund

”Allt i egna händer”

Forshaga är kvar på den sista slutspelsplatsen med 24 poäng på 23 matcher. Men Strömsbro IF som jagar bakom på tionde plats spelade i helgen in fem poäng vilket gör att det nu skiljer två pinnar mellan lagen. Det återstår fyra matcher av allettan norra och för lag nio och tio är säsongen sedan över.

– Vi har allt i egna händer och förhoppningsvis får vi tillbaka lite spelare till nästa helg när vi reser till Norrland för två matcher. Vi tar nya tag och ska ladda om. Jag tror stenhårt på att vi kommer att lösa det här, säger Tim Rivest.

Forshaga föll med 2–5 hemma i Ängevi ishall.
Forshaga föll med 2–5 hemma i Ängevi ishall. Foto: HP Skoglund

Artikeltaggar

Allettan norraForshaga IFHockeyettanIshockeyTim Rivest

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare