Hoppa till huvudinnehållet

Veteran gör comeback – klar för Crusaders: ”Har mer att ge”

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Carlstad Crusaders har gjort klart med sitt tredje nyförvärv.
Carlstad Crusaders har gjort klart med sitt tredje nyförvärv. Foto: Joachim Lagercrantz

Carlstad Crusaders har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför kommande säsong. Gabriella Brönnegård, som för ett år sedan la skorna på hyllan, gör comeback i superserien.

– Jag längtar efter att få spela igen, säger hon till Crusaders hemsida.

Gabriella Brönnegård började spela amerikansk fotboll 2014, när hon bodde i Australien. Hon vände sedan hem till Sverige och spelade för Stockholm Mean Machines mellan 2015 och 2018 och flyttade därefter vidare till Arlanda Jets.

Nu, efter ett års frånvaro från sporten, är hon klar för Carlstad Crusaders, där klubben skriver att hon kommer att stärka upp försvaret.

– Jag känner att jag har mer att ge. Jag längtar efter att få spela igen och därför kändes det självklart med en comeback 2022! Carlstad Crusaders har riktigt bra coacher och spelare som jag ser fram emot att spela med och lära mig mer av. Jag strävar alltid efter att utvecklas som spelare och därför känns valet helt rätt, säger Gabriella Brönnegård till Crusaders hemsida.

Hon har även meriter från landslaget och spelade EM 2015 och 2019. Hon har främst spelat linebacker, men även defensiv linjespelare.

– Jag ska göra allt jag kan tillsammans med laget för att vinna SM-guld, säger hon.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersCarlstad Crusaders damKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.