Hoppa till huvudinnehållet

Röda Korset stöttar krisarbete i Ukraina

Publicerad:

Röda Korset i Forshaga skänker 100 000 kronor till Internationella rödakors- och rödahalvmånens arbete i det krigsdrabbade Ukraina.

Röda Korset arbetar med flera projekt för att hjälpa befolkningen i Ukraina.
Röda Korset arbetar med flera projekt för att hjälpa befolkningen i Ukraina. Foto: Olena Loshakova/ICRC

Under 2021 har allt fler blivit mer varsamma om miljön. Det har genererat till fler skänkta gåvor, fler som handlat i Röda Korsets Second Handbutik och större utbud av volontärer.

Resultatet av allas bidrag och engagemang är ett större ekonomiskt överskott än någonsin. Därför har kretsstämman beslutat att skänka hela 100 000 kronor till de drabbade i Ukraina.

Situationen i Ukraina har varit mycket allvarlig och inneburit stort lidande för civilbefolkningen i och med stridigheterna. Svenska Röda Korset följer situationen nära och stödjer sedan flera år Internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsens arbete på plats i Ukraina.

– Vi vill berätta för alla som har skänkt gåvor, handlat och som arbetat som volontärer att deras bidrag kommer till nytta, säger Agneta Haglund Ericsson, chef för Second Handbutiken.

– Att skänka vårt överskott till Röda Korsets/Röda Halvmånens arbete känns viktigt, säger Aakash Budathoki, ny ordförande för Röda Korset i Forshaga.

– Röda Korset står alltid på människans sida i en konflikt, och det är alltid civilbefolkningen som drabbas värst i krig. Vårt bidrag ska delas av alla som drabbas, med en förhoppning att styrande ändrar kursen och skapar fred i stället för konflikt, säger han vidare.

Artikeltaggar

FamiljForshagaRöda korset

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.