Hoppa till huvudinnehållet

Här visar Karlstads kommun sitt stöd för Ukraina

Publicerad:
Karlstads kommun visade sitt stöd för Ukraina genom att hissa ukrainska flaggan på Stora Torget i Karlstad.
Karlstads kommun visade sitt stöd för Ukraina genom att hissa ukrainska flaggan på Stora Torget i Karlstad. Foto: Lisa Olaison

På torsdagen hissades Ukrainas flagga på Stora torget i Karlstad.

– Vi vill visa vår solidaritet med Ukrainas folk och vårt stöd för ett demokratiskt Ukraina, säger Anders Knape (M), kommunfullmäktiges ordförande.

Tidigt på torsdagsmorgonen inleddes Rysslands angrepp på Ukraina. Efter nattens invasion har flera ukrainska huvudstäder attackerats, däribland huvudstaden Kiev.

Vid lunchtid på torsdag valde Karlstads kommun att ansluta till den absoluta majoritet som fördömer Rysslands agerande och ger stöd till Ukraina. Då hissades Ukrainas blågula flagga på Stora torget i Karlstad.

På Karlstads kommuns Facebooksida motiverar Anders Knape, kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad, flaggningen:

”Vi vill visa vår solidaritet med Ukrainas folk och vårt stöd för ett demokratiskt Ukraina. Vi tar avstånd från den aggression som Rysslands invasion av Ukraina innebär.”

Värmländske försvarspolitikern om hotet mot Sverige: "Kan inte utesluta"

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunKrigPolitikUkraina

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.