Hoppa till huvudinnehållet

Stor hyllning på torget – och Niklas Edin öppnar för satsning mot nästa OS

Publicerad:
Lag Edin hyllades stort på Stora torget. Från vänster: Fredrik Lindberg, Oskar Eriksson, Niklas Edin, Daniel Magnusson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.
Lag Edin hyllades stort på Stora torget. Från vänster: Fredrik Lindberg, Oskar Eriksson, Niklas Edin, Daniel Magnusson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren. Foto: Joachim Lagercrantz

Så stod de där på Stora torget.

Som Karlstads första OS-guldmedaljörer sedan Stefan Holm 2004.

Lag Edin hyllades av en stor folksamling - och skippern själv öppnar för en fortsättning:

– Det skulle ju vara synd att sluta nu, när vi har ett så bra läge på alla plan.

Det blev fin uppslutning när Karlstads skulle hylla sina guldhjältar.

Karlstadsborna slöt verkligen upp.

Malte Hallquist höll i trådarna på scenen med benäget bistånd av curlingexperten Sara Carlsson. Kultur- och fritidsnämndens Johanna Larsson uppvaktade för kommunens räkning och Elisabeth Kihlström stod för Region Värmlands hyllning.

– Det känns fantastiskt att vi får stå här som OS-guldmedaljörer. Det är glädje, stolthet och viss lättnad, konstaterade Niklas Edin från scenen.

Och fortsatte:

– Vi är oerhört tacksamma för allt stöd och vi har till och med hört att folk fått tårar i ögonen när vi tog guldet, och det är inte illa.

Lag Edin dränktes i blommor presenter på scenen.
Lag Edin dränktes i blommor presenter på scenen. Foto: Joachim Lagercrantz

Oskar Eriksson, dubbel medaljör efter sitt brons i mixedklassen, var lätt tagen:

– Jag är ju uppväxt här i Karlstad så det här är väldigt stort för mig. Jag hade aldrig vågat hoppas att det skulle komma så här mycket folk.

När NWT får en egen pratstund med Niklas Edin öppnar han för en fortsättning - som sträcker sig över ytterligare en olympiad och fram till nästa OS.

– Jag fick ett meddelande från min kusin där han skrev att ”nu har du vunnit allt , utom ett EM-brons - så nu får du väl satsa på det”, säger Niklas och skrattar.

När han blir lite allvarligare berättar han att laget inte hunnit snacka ihop sig om en fortsättning ännu. Men att inget är omöjligt.

– Vi ska chilla i några veckor nu. Men sedan tänkte vi försöka skriva historia i april genom att ta det fjärde VM-guldet på raken. Inga dörrar är stängda vad gäller OS om fyra år och det vore ju synd att inte fortsätta satsa nu, när vi har ett så gynnsamt läge både vad gäller det sportsliga och sponsorbiten, säger Edin.

Något privat firande med laget har de hunnit med ännu.

– Vi har fortfarande arbetskläderna på och ska medverka i en del officiella grejer. Bland annat blir vi hyllade i Löfbergs Arena i samband med Färjestads match under torsdagskvällen - men sedan får det nog bli en liten guldfest framöver.

Oskar Eriksson föräldrar Helena och Ingemar samt brorsan Markus hyllade tillsammans med Denise och Tommy Sundgren, föräldrar till Christoffer.
Oskar Eriksson föräldrar Helena och Ingemar samt brorsan Markus hyllade tillsammans med Denise och Tommy Sundgren, föräldrar till Christoffer. Foto: Joachim Lagercrantz

Artikeltaggar

Christoffer SundgrenCurlingDaniel MagnussonFredrik LindbergNiklas EdinOskar ErikssonRasmus Wranå

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.