Hoppa till huvudinnehållet

Hat och hot mot kommunen ‒ pappa Weine ryter ifrån: ”Det accepterar vi inte”

Publicerad:
”Vi är verkligen tacksamma att folk har stöttat oss i det här ‒ men när det går till på det här viset så stöder vi det inte alls”, säger Weine Dahlén angående de meddelanden som har skickats till Arvika kommun. Arkivbild.
”Vi är verkligen tacksamma att folk har stöttat oss i det här ‒ men när det går till på det här viset så stöder vi det inte alls”, säger Weine Dahlén angående de meddelanden som har skickats till Arvika kommun. Arkivbild. Foto: Noella Johansson/TT

Det har riktats hat och enstaka hot mot Arvika kommun efter det första beskedet om ursäkt och skadestånd till bröderna i Kevinfallet.

Nu ryter Weine Dahlén ‒ pappa till bröderna ‒ ifrån.

– Det accepterar vi inte, säger han till AN.

Det var efter Arvika kommuns pressträff onsdagen den 9 februari som kommunen fick flera meddelanden skickade till sig.

Efter beskedet i Kevinfallet ‒ Arvika kommun fick hat och hot

Många privatpersoner var upprörda över kommunens besked att inte ge bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén vare sig skadestånd eller ursäkt.

– Det kom in en hel del hat kan man säga, och meddelanden där folk uttryckte sina åsikter på olika sätt. Det har även kommit in enstaka hot som är polisanmälda, sa säkerhetssamordnaren Amanda Bäckström till AN tisdagen den 22 februari.

Tisdagen den 15 februari beslutade kommunstyrelsen att be bröderna och deras familj om ursäkt, och dagen efter accepterade familjen kommunens ursäkt.

”Det accepterar vi inte”

Att kommunen har fått hat och även något enstaka hot upprör Weine Dahlén, pappa till bröderna som felaktigt pekades ut som ansvariga för Kevins död.

– Så långt ska det inte gå – det accepterar vi inte , säger han.

Han och resten av familjen tar avstånd från hat och hot.

– Det ska inte gå till på det viset och det stöder inte vi i familjen. Vi är verkligen tacksamma att folk har stöttat oss i det här ‒ men när det går till på det här viset så stöder vi det inte alls. Det är ett stöd vi inte vill ha.

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunBrott & blåljusKevinfalletPolitikWeine Dahlén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.