Galet målkalas när Boltic säkrade nytt allsvenskt kontrakt: ”Lossnade totalt”

Publicerad:
Boltic krossade Kungälv på Tingvalla isstadion. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Elis Lindgren och Andreas Eriksson stod för fem mål vardera medan Jacob Bucht svarade för ett mål och sex assist.

Boltic mosade Kungälv med 15–5 och tack vare vinsten har Karlstadslaget säkrat nytt allsvenskt kontrakt.

– Det lossnade totalt, säger Boltictränaren Henrik Löfvendal.

Tabellnian IF Boltic ställdes i kväll på hemmais mot åttondeplacerade IFK Kungälv i allsvenskan. Det var seriematch nummer 21 för båda lagen och inför avslag hade Kungälv redan säkrat det allsvenska kontraktet till nästa säsong medan Boltic i den här bataljen hade chansen att göra samma sak.

Hemmagänget öppnade matchen på Tingvalla isstadion väldigt bra. Redan i matchminut 14 fixade Elis Lindgren 4–1 för Boltic. Lindgren såg till att det var 8–3 på tavlan i paus och det var hans tredje balja i matchen.

Elis Lindgren startade andra halvlek som han avslutade den första och det var 9–3 till Boltic. Kungälvs Hugo Andersson reducerade till 4–9, men Karlstadslaget gick snabbt upp till 11–4 genom mål av Andreas Eriksson och Albin Ottosson.

”Det var roligt”

Och vilket målkalas det blev för Boltic den här kvällen i vad som slutade med seger 15–5. Elis Lindgren stannade på fem mål och en assist, Andreas Eriksson fem mål och Jacob Bucht noterades för ett mål och sex assist.

– Det här var roligt. Det lossnade totalt. Sedan hade Kungälv inget att spela för och det syntes när vi fick den tidiga ledningen i matchen, säger Boltics coach Henrik Löfvendal och berättar om lagets fina matchstart:

– Hade Kungälv tagit ledningen hade det nog blivit annat. Nu fick vi en enkel start och kunde trilla boll. Men vi ska inte ta bort något från vår insats. Vi spelade bollen otroligt bra, det såg nästan ut som på våra träningar med hur vi vill göra.

Vinsten betyder att Boltic har säkrat nästa års allsvenska kontrakt.

– Det är skönt att det är klart. Vi har tre matcher kvar och vid vinst i samtliga når vi 25 poäng vilket är riktigt bra.

Matchfakta

IF Boltic – IFK Kungälv 15–5 (8–3)

Hörnor: 9–8

Mål, Boltic: Elis Lindgren 5, Andreas Eriksson 5, Erik Wallman 2, Ted Viklund, Albin Ottosson, Jacob Bucht.

Boltics Jacob Bucht och Gustav Janson (till höger). Arkivbild.
Boltics Jacob Bucht och Gustav Janson (till höger). Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

BandyBandyallsvenskanHenrik LöfvendalIF Boltic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare