Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Sverige åt sossarna

Publicerad:
För övrigt förundras Byrån över att svenskt nationalistparti är det som mest relativiserar Rysslands framfart i Östeuropa. Vad ska Karl XII säga?
För övrigt förundras Byrån över att svenskt nationalistparti är det som mest relativiserar Rysslands framfart i Östeuropa. Vad ska Karl XII säga? Foto: Claudio Bresciani / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Snarare bekräftar svaret att Andersson gör sitt regerande som synonymt med Sverige Vilhelm Mobergs tes att sossarna bara har två idéer: att ta makten och att behålla den, skriver Byrån.

När statsminister Magdalena Andersson (S) nyligen intervjuades i Dagens Nyheter fick hon i uppgift att rita hur Sverige sett ut om hon fick regera ostört i 20 år. Andersson valde då att rita en stor svensk flagga, och förklarade att ”Om jag får bestämma vill jag att Sverige ska bli mer som Sverige”.

Byrån undrar om det innebär att statsministern vill bevara Sverige svenskt. Kanske inte, med tanke på att den enda partiledare hon säger sig inte kunna samarbeta med är Jimmie Åkesson. Sin heilande civilminister till trots.

Snarare bekräftar svaret att Andersson gör sitt regerande som synonymt med Sverige Vilhelm Mobergs tes att sossarna bara har två idéer: att ta makten och att behålla den. Ett bättre svar hade kanske varit att om Andersson får bestämma kommer Sverige bli mer som sossarna.

Strandhäll hör vad du säger

Ännu en gång har klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) påkommits med att ha ärenden hos Kronofogden. Trots att hon senast i december lovade att nogsamt gå igenom sin ekonomi. Hon försäkrade dock till Dagens Nyheter att den nu aktuella fakturan var betald, men för sent. Något som inte visade sig stämma, då Strandhäll dagen efter förklarade att hon hade blandat ihop olika två fakturor, och först betalat den senaste efter att DN ringde.

Statsrådet ingav heller inget större förtroende då hon bad om ursäkt med en av mest utslitna politiska plattityderna: ”Jag ska se över mina rutiner” Problemet förefaller dock vara att det saknas rutiner att se över. Byrån rekommenderar därför att införa rutinen att betala sina fakturor när de kommer med posten.

Svåra val

Vem ska man föredra av Biden och Putin? Jimmie Åkesson anser att det beror på sammanhanget. Men i vilket sammanhang kan en vettig människa föredra Putin? Vilka fler val anser Åkesson beror på sammanhang? Frodo eller Sauron? Madicken eller Djingis Khan?

För övrigt förundras Byrån över att svenskt nationalistparti är det som mest relativiserar Rysslands framfart i Östeuropa. Vad ska Karl XII säga?

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Annika StrandhällBubbel från ByrånDagens NyheterJimmie ÅkessonJoe BidenKarl XIIKronofogdenMagdalena AnderssonRysslandSagan om ringenSigneratSverigeSverigedemokraternaVilhelm MobergVladimir Putin