Hoppa till huvudinnehållet

Snöovädret skapar busskaos: ”Stanna hemma”

Publicerad:
Mathias Lindgren, trafikchef tätort på Region Värmland. Foto: Håkan Strandman

Har du tänkt åka buss någonstans i dag bör du ha god tid på dig eller kanske planera om. Just nu är det nämligen svårt för bussarna att ta sig fram.

– Uppmaningen är att har man möjligheten att stanna hemma eller jobba hemma, så gör gärna det för det kan vara jobbigt att ta sig fram i ett antal timmar till, säger Mathias Lindgren, chef för tätortstrafiken i Karlstad.

Flera busslinjer påverkas av vädret, men ännu har ingen linje behövt ställas in helt.

– Vi lägger om vissa linjer så att de kan köra där det inte är allt för besvärligt, säger Mathias Lindgren.

Sedan inväntar man även att Karlstads kommun ska komma längre i sin snöröjning och på fler håll har man beställt bärgare för att bussar har fastnat.

Vet du hur många bärgare som är igång?

– Nej, men det finns flera bärgare att tillgå. Vi har inte tillgång till egna bärgare, utan vi får vänta på de som finns. De har nog fullt upp skulle jag tro, så det kan ta sin tid.

Mathias Lindgren säger också att om man måste åka får man vara inställd på att det kommer ta längre tid än normalt.

– Man får vara ute i mer god tid.

Jobbigt för länsbussarna

Även på andra håll i länet är det problem för bussarna. Värmlandstrafik har tvingats ställa in skolskjuts i flera olika kommuner.

– Vi har ställt skoltrafiken i Eda, Arvika, Grums och Hammarö kommun. Det är det som vi har haft mest problem med. Vad gäller den regionala busstrafiken har vi inte ställt in något, men det är så klart förseningar på lite olika håll, säger Markus Bergman, trafikchef för regionbuss på Värmlandstrafik.

Kan det bli så att ni behöver ställa in ytterligare avgångar?

– Det är svårt att säga. Ju mer som blir plogat, desto bättre blir det så klart. Vi vet inte ännu hur det blir i eftermiddag med skoltrafik.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunMathias LindgrenTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.