Hoppa till huvudinnehållet

De arrangerar loppis till gagn för bröderna: ”Dottevik vill ge tillbaka”

Publicerad:
Jessica Fors är initiativtagare till den loppis som arrangeras till helgen i förmån till bröderna Karlsson/Dahlén, efter att de nekats skadestånd av kommunen.
Jessica Fors är initiativtagare till den loppis som arrangeras till helgen i förmån till bröderna Karlsson/Dahlén, efter att de nekats skadestånd av kommunen. Foto: Privat

Bröderna i Kevinfallet nekades skadestånd av kommunen.

Till helgen arrangerar därför Jessica Fors och Maria Brolin en loppis till förmån för bröderna Christian Karlsson och Robin Dahlén.

– Inga pengar i världen kan ersätta deras uppväxt som blivit förstörd, konstaterar Jessica.

Arvika kommuns föreslagna beslut om att neka bröderna i Kevinfallet såväl ursäkt som skadestånd väckte känslor. Sedermera gav dock kommunen en ursäkt till bröderna – men inget skadestånd.

I samband med att Jessica Fors kom i kontakt med en familj som skulle tömma ett dödsbo fick hon ett infall som renderade ut till hennes idé.

– En loppis, så klart! Jag pratade med personerna som hade dödsboet och hörde i fall de ville bidra, och det ville dem, säger hon och fortsätter:

– Det är ju märkligt att de inte får någonting alls, men ändå förstår jag att det handlar om lagar de måste förhålla sig till. Jag tycker att det är jättefel, jag menar deras uppväxt är trots allt förstörd.

Hon har följt Kevinfallet, och kommer ihåg när det först började.

– Även om jag var ung så är det någonting som sitter kvar hos mig, och det sitter kvar i området på något sätt också. Framför allt de senaste åren när det har kommit upp igen och att de är oskyldiga och allt det har man ju hängt med på.

Vad har civilbefolkningen för ansvar i det hela?

– Egentligen tycker jag att vi inte har något ansvar, mer än att stötta och finnas där. Men sedan har vi ansvaret att visa att vi tycker att de har behandlats fel.

Under lördagen öppnade man upp för inlämning av föremål, och redan första dagen har man samlat in flertalet artiklar. Nu hoppas man att fler ska komma och lämna saker till loppisen.

– Vi ska försöka att få ihop så mycket som möjligt till bröderna och visa engagemang. De inte står ensamma, säger Jessica Fors och förklarar att Dottevik vill ge tillbaka.

– Dottevik vill ge tillbaka och att vi tycker att de förtjänar bättre.

Utöver loppisen kommer också konstnären Marja i Myrom att vara på plats och måla live. Målningen ingår i sin tur som vinst i ett lotteri som därtill arrangeras.

Loppisen startar på lördag och äger rum i källarlokalen på Björns väg 1D i Dottevik fram tills måndag.

Artikeltaggar

DottevikKevinfalletSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.