Åmål/Billingsfors vann tidiga seriefinalen mot Dottevik U

Publicerad:
Dottevik U förlorade mot Åmål/Billingsfors

Åmål/Billingsfors tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Dottevik U i division 3 Värmland dam i innebandy på söndagen med 7-4 (3-0, 1-1, 3-3). En imponerande seger i toppen av tabellen.

– Åmål rullade bollen bra och var det bättre laget. Vi var inte riktigt på tå i i den första perioden och vi gick en uppförsbacke med tremålsunderläge. Vi kom in mer i matchen efterhand men det räckte inte riktigt till idag, kommenterade Dottevik U:s tränare Kalle Mossberg.

Åmål/Billingsfors tränare Patrik Blixt tyckte så här om matchen:

– Säsongens bästa match, en fantastisk inställning hos allihop. Sanningen är att stundtals så spelade vi ut Dottevik. Våra centrar satte tonen med löpningar som slog ut motståndarna och alla andra hängde med. Nu blir troligtvis Dottevik för svåra i slutet ändå men jag hoppas att vi kan behålla andraplatsen och därmed få kvala upp till division två.

Efter tio segrar i rad för Dottevik U tog det stopp. Åmål/Billingsfors tog i stället tionde segern i rad.

Åmål/Billingsfors spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Sofia Blixt, Joline Carlsson och Cornelia Freed Hell. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 1-4.

Åmål/Billingsfors startade tredje perioden vassast. Laget gick från 1-4 till 1-5. Men Dottevik U svarade och gjorde 3-5.

Därefter var det dock Åmål/Billingsfors som avgjorde. Laget gjorde först 3-6 och sen kom också 3-7 med fem minuter kvar att spela genom Cornelia Freed Hell. Dottevik U hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-7.

Cornelia Freed Hell gjorde tre mål för Åmål/Billingsfors. Dottevik U:s Julia Holmqvist gjorde tre mål.

Resultatet innebär att Dottevik U ligger kvar på andra plats och Åmål/Billingsfors toppar tabellen.

Nästa motstånd för Dottevik U är Lesjöfors. Lagen möts fredag 25 februari 19.30 i Arvika Sporthall. Åmål/Billingsfors tar sig an Sunne hemma lördag 26 februari 14.00.

Artikeltaggar

Åmål/BillingsforsDivision 3 VärmlandDottevik UInnebandyStrandhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare