Hoppa till huvudinnehållet

Projekt för finansiellt center etableras i Munkfors

Publicerad:
Far Inn Munkfors Foto: Denny Jansson

Munkfors kommun ska etablera ett finansiellt center i fastigheten Far Inn. Detta meddelar Munkfors kommun i ett pressutskick.

Munkfors kommun kommer att berätta mer utförligt om planerna vid en pressträff på tisdag eftermiddag.

NWT berättade i december att kommunstyrelsen fattat ett inriktningsbeslut om att förvärva fastigheten Far Inn som ligger intill riksväg 62.

I pressmeddelandet som skickades ut under fredag morgon berättar kommunen att de nyligen förvärvat fastigheten. Här ska man nu etablera ett finansiellt servicecenter som ska skapa bättre tillgång till både service och myndigheter.

– Tanken på ett finansiellt servicecenter har funnits med länge. Projektet är unikt och mig veterligen finns det inte något liknande koncept i Sverige. Avvecklingen av service och bristen på statlig närvaro i Munkfors gör att vi försöker hitta nya och innovativa lösningar för att skapa en levande landsbygd, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S), i pressmeddelandet.

Han kommer att närvara vid tisdagens pressträff tillsammans med, Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, samt projektledaren som ska presenteras i samband med pressträffen.

Kommunen övertar Munkfors arena: ”Viktigt för oss att ha den anläggningen”

Artikeltaggar

Mathias LindquistMunkfors kommunNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.