Hoppa till huvudinnehållet

Ny seger för Boltic – vann borta mot Kungälv i ruskväder

Publicerad:
Johan Hesselbom gav Boltic ledningen med 3-2 borta mot Kungälv. Foto: Helena Karlsson

Boltic har kommit igång på ett bra sätt efter sitt ofrivilliga coronauppehåll.

På fredagskvällen kom den andra raka segern när man vann borta mot Kungälv med 4-2.

– Vår backlinje och målvakt gör en grymt bra match, berömmer tränaren Henrik Löfvendal.

I återstarten efter smittspridningen i laget förlorade Boltic hemma mot topplaget Gripen men sedan har det blivit två raka vinster.

Förra helgen vann man borta mot Kalix med 4-2 och på fredagskvällen besegrade man Kungälv med samma siffror på Skarpe nord. Matchen spelades i ett bedrövligt väder med regn i den första halvleken och snö i den andra.

– Vi försökte att spela efter marken och det tror jag att vi vann på. Våra två mål i den andra halvleken kom efter att vi spelade oss igenom deras lag, säger Boltic tränare Henrik Löfvendal.

Efter åtta minuters spel tog Boltic ledningen med 1-0 genom Gustav Jansson men hemmalaget vände på matchen och hade 2-1 efter en knapp halvtimmes spel.

Precis innan halvtid gjorde Albin Ottosson viktiga 2-2 och ett par minuter in i den andra halvleken gav Johan Hesselbom Boltic ledningen. Med fem minuter kvar av ordinarie tid kunde sedan Andreas Eriksson definitivt avgöra matchen med sitt 4-2-mål.

– Vi har ett så otroligt bra försvar, de är brutalt bra och bollarna kommer inte igenom. För andra matchen i rad står Carl-Filip Olsson i mål och gör det hur bra som helst. Hela backlinjen med spelare som Erik Wallman, Johan Hesselbom, Victor Carlsson, Lucas Hovlund, Adam Stålberg och Albin Ottosson gör en grymt bra match, säger Löfvendal.

Med sina två raka segrar har Boltic fått en betryggande marginal ner mot bottenskiktet av tabellen. På onsdag möts Boltic och Kungälv på nytt med garanterade bättre förutsättningar inomhus på Tingvalla.

Artikeltaggar

BandyIF BolticKungälv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.