Hoppa till huvudinnehållet

Hej men nej, om Socialdemokraterna får bestämma i Karlstad

Publicerad:
Det är inte bra när vi i Karlstad säger till näringslivet att de är välkomna hit, och sedan är de plötsligt inte det, för att Socialdemokraterna har ändrat sig, skriver Alexander Torin.
Det är inte bra när vi i Karlstad säger till näringslivet att de är välkomna hit, och sedan är de plötsligt inte det, för att Socialdemokraterna har ändrat sig, skriver Alexander Torin. Foto: Kent Sjögren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Socialdemokraterna i Karlstad säger nej till det mesta nu. Och nej till företagsetableringar innebär också nej till arbetstillfällen, skriver Alexander Torin.

I allmänhet är det bättre att prata om vad man själv vill, än om vad någon annan inte vill. Men när Socialdemokraterna i Karlstad ännu en gång visar sig vilja hindra utvecklingen av kommunen, och förespråkar en osund kontroll av näringslivet, så känns det angeläget att ställa frågan om vad det är Socialdemokraterna egentligen håller på med.

Socialdemokraterna i Karlstad säger nej till det mesta nu. Och nej till företagsetableringar innebär också nej till arbetstillfällen. Ett märkligt förhållningssätt från ett parti som säger sig värna social välfärd och arbetstillfällen för unga, detta trots att vi vet att arbete är avgörande för att många andra delar av livet ska bli bra, för både arbetstagaren och dennes familj.

Att de dessutom visat sig vara en opålitlig förhandlingspart är också ett problem, för det är inte bra när vi i Karlstad säger till näringslivet att de är välkomna hit, och sedan är de plötsligt inte det, för att Socialdemokraterna har ändrat sig. Det är med andra ord omöjligt att förutse var Socialdemokraterna kommer stå i etableringsfrågor. Sådant skapar inte förtroende hos någon.

Så skriver du en debattartikel

För er som missat Socialdemokraternas senaste u-svängar så var de först för en detaljplan som tillåter handel och jobb på Månsberget, sedan emot. Därefter var det okej att Hamngatan i centrum lämnas öppen för trafik efter att resecentrum byggts, nu vill de stänga ner biltrafiken samtidigt som de driver opinion om att de vill se ett levande centrum. Och nu alldeles nyligen sade Socialdemokraterna nej till City Gross som vill öppna i Karlstad. En etablering som skulle innebära 100-125 nya jobb.

Frågan är hur Socialdemokraterna tänker sig att de ska trygga välfärden när de vill gå in och stoppa och detaljstyra vilka företag som är välkomna eller ej. Karlstad växer, men var ska jobben skapas när Socialdemokraterna sätter hasorna i backen hela tiden?

För Moderaterna är det en självklarhet att välkomna företag till Karlstad. Företagen är de viktigaste jobbskaparna och en livsviktig del i kommunens välgång framåt. Vi vill gärna ha hit fler företag, det ger arbetstillfällen och skapar ett bättre skatteunderlag för framtiden. Dessutom tror vi på att butikerna själva ska få avgöra om de tror att de har en framtid i vår kommun eller ej. Politiker ska inte sätta stopp, här är alla jobbskapare välkomna.

I år är det valår och därmed god tid att fundera över hur man vill att Karlstad ska styras i framtiden.

Alexander Torin (M)

Kommunalråd i Karlstad

Artikeltaggar

Alexander TorinArbetsmarknadDebattFöretagandeHamngatanKarlstads kommunMånsbergetModeraternaResecentrumSocialdemokraterna