Hoppa till huvudinnehållet

Innebandytränare och forskare på universitet åtalade för sexköp

Publicerad:
Ett av rummen på massagesalongen i Karlstad där flera sexköp misstänks ha skett.
Ett av rummen på massagesalongen i Karlstad där flera sexköp misstänks ha skett. Foto: Polisen

De är universitetsforskare, innebandytränare och vårdanställda.

Den gemensamma nämnaren för de åtta männen: alla misstänks ha köpt sex på en uppmärksammad massagesalong.

– Massagesalongen har jag varit på flera gånger. Fler gånger än två. Men jag har inte köpt någon sexuell tjänst, säger forskaren i förhör.

Den 47-åriga mamman från Arvikatrakten och hennes 31-åriga dotter ägde och drev under flera år en massagesalong i centrala Karlstad.

Men verksamheten var en förtäckt bordell – där de anställda kvinnorna tvingades sälja sex för att få en skälig lön de kunde överleva på.

Efter en omfattande spaningsoperation slog polisen till mot salongen i mars förra året och mamman och dottern dömdes i somras för grovt koppleri.

En av de anställda kvinnorna på massagesalongen fördes ut av polis i samband med tillslaget i mars förra året.
En av de anställda kvinnorna på massagesalongen fördes ut av polis i samband med tillslaget i mars förra året. Foto: Privat

Polisen har uppskattat att det skett över tusen sexköp på salongen.

Forskare på universitet

Tidigare har sju män dömts för köp av sexuell tjänst på massagesalongen.

Nu har åklagare Per Svensson valt att åtala ytterligare åtta män för samma brott.

Den förtäckta bordellen har lagt ner verksamheten sedan mamman och dottern som drev verksamheten häktades och senare dömdes för grovt koppleri.
Den förtäckta bordellen har lagt ner verksamheten sedan mamman och dottern som drev verksamheten häktades och senare dömdes för grovt koppleri. Foto: Helena Karlsson

Flera av männen, som är i åldern 21 till 44 år gamla, är gifta och har barn. De bor i Karlstad, Kristinehamn, Hammarö, Karlskoga och Överkalix.

En av männen arbetar sedan flera år på universitet där han har en framstående forskartjänst. En annan man är en uppskattad innebandytränare för ungdomar medan en tredje är ett välkänt namn i högerextrema kretsar.

Bland de åtalade männen återfinns även studenter och en utbildad undersköterska.

Swish-identifiering

Polisen har identifierat männen genom att hitta swishbetalningar till massagesalongen som går att knyta till männens telefonnummer och bankkonton. Några av dem har även observerats av polis när de anlänt eller lämnat salongen.

Flera av männen är kända av polisen sedan tidigare då de dömts för olika brott. En av dem har fällts för koppleri.

Samtliga åtta nu åtalade män har valt att förneka brott, vilket innebär att de kommer ställas inför rätta.

– Det är obegripligt. Massagesalongen har jag varit på flera gånger. Fler gånger än två. Men jag har inte köpt någon sexuell tjänst. Jag har inte ens blivit erbjuden, säger forskaren i förhör.

Det är i nuläget oklart om ytterligare män kommer åtalas för sexköp på den aktuella salongen.

Hela listan: Männen som köpt sex i VärmlandÅtta män åtalas för sexköp i stor bordellhärvaMammans och dotterns lyxliv i misstänkta bordellhärvan

Artikeltaggar

Brott & blåljusHammaröKarlskogaKarlstadKarlstads universitetKöp av sexuella tjänsterKristinehamnÖverkalixPer Svensson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.