Hoppa till huvudinnehållet

Unga par dominerar bland de som har tingat villor vid golfbanan

Publicerad:
Åtta av 18 villor som ska byggas vid Karlstad golfklubbs bana har hittills reserverats.
Åtta av 18 villor som ska byggas vid Karlstad golfklubbs bana har hittills reserverats. Foto: Illustration: Huspartner

Intresset för att bosätta sig i de nya villorna som ska byggas alldeles vid Karlstad golfklubbs bana är stort.

– Så här långt är åtta av 18 villor reserverade och många av dem som vill bo där är lite yngre par, säger Linnea Grahn.

Huspartner ska bygga nya villaområdet vid Karlstad golfklubbNu kan du snart köpa villa bredvid golfbanan – planerad byggstart under 2022

Hon är fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Karlstad.

NWT har tidigare berättat om den satsning som Karlstad golfklubb gör vid sin bana. I ett attraktivt västerläge i kanten av banan kommer man att anlägga ett bostadsområde med 18 villor.

För ett par veckor sedan var det säljstart för dem och det för Värmland lite speciella projektet och intresset har varit stort för satsningen som går under namnet Bostadsrättsföreningen Järnsjuan.

– Vi är väldigt nöjda. Redan nu har åtta av 18 villor reserverats och det var där vi hade hoppats ligga så här långt, säger Linnea Grahn.

Trodde på äldre

Men man är lite överraskade av vilka som har tingat villorna.

– Ja, vi trodde nog att det mest skulle vara lite äldre som skulle slå till på dem. Men i stället är det många yngre par som spelar golf som vill bo så här.

Det finns tre typer av villor att välja mellan och storleken är 123, 124 samt 140 kvadratmeter. Villorna har ritats av Huspartner i Skåre och kommer även byggas av dem.

Priserna på dem varierar mellan 4 390 000 och 4 950 000 med en avgift som ligger på från 5 288 till 6 019 kronor i månaden.

Ungefär så här kommer det nya bostadsområdet se ut.
Ungefär så här kommer det nya bostadsområdet se ut.

– Tomterna är naturtomter och därmed väldigt lättskötta och sammantaget tror vi att området kommer vara intressant för många åldersgrupper, säger Linnea Grahn.

Kan bli fler bostäder

Byggstart blir det när 80 procent av husen är sålda.

– I den bästa av världar sker det under senvåren eller början av sommaren och vi räknar med cirka ett års byggtid för husen, har Karlstad golfklubbs klubbchef och vd Mathias Åhlberg tidigare sagt.

Karlstad golfklubb har även tankar på att bygga fler bostäder i närheten av banan.

– Vi har funderingar på ytterligare 60-80 eftersom vi har förmånen att äga mer mark, men har inte fattat några beslut, säger Mathias Åhlberg

Artikeltaggar

Fastighetsbyrån ABFritid och livsstilHuspartnerKarlstadKarlstad GKLinnea GrahnMathias Åhlberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.