Hoppa till huvudinnehållet

Vattenträningskonferens till Karlstad: ”En anläggning i absolut framkant”

Publicerad:
Sundstabadet står värd för H2O-dagarna i augusti.
Sundstabadet står värd för H2O-dagarna i augusti. Foto: Sanna Emanuelsson

Vatteninspirationsdagarna H2O återvänder till Sundstabadet och Karlstad för tredje gången sedan 2016.

– Vi vill självklart förlägga H20-dagarna på en anläggning som ligger i absolut framkant vad det gäller vattenträning och då blev Karlstad ett naturligt val för oss 2022, säger Svenska badmästareförbundets ansvariga Sara Hammar i ett pressmeddelande.

Det är Svenska Badmästareförbundet som arrangerar vatteninspirationsdagarna, en konferens för professionella gruppträningsinstruktörer som jobbar i vatten. Redan 2016 annornades konferensen i Karlstad, därefter var de tillbaka 2018 och nu, 2022, är de i Karlstad igen.

– Sundstabadet är en av landets absolut bästa anläggningar när det kommer till vattenträning. Deras arrangemang 2016 och 2018 var mycket uppskattade och vi vill självklart förlägga H2O-dagarna på en anläggning som ligger i framkant, säger Sara Hammar, vice ordförande i Svenska badmästareförbundet och ansvarig för H2O-dagarna.

Stephan Hammar, verksamhetschef idrott och fritid, Karlstads kommun, säger att det är en fjäder i hatten för kommunen samtidigt som det är ett bra tillfälle att utöka Sunstabadets befintliga gruppträningprogram.

– Under snart åtta år har vi haft som målsättning att bli en av landets toppanläggningar när det kommer till vattenträning. Det faktum att vi har många träningstillfällen varje vecka som leds av duktiga och engagerade instruktörer har varit en viktig del i att vi tilldelats Sveriges största arrangemang inom området. Det ger oss en krydda att utvecklas ännu mer och H2O-dagarna kommer att göra att vi på sikt kan erbjuda en ännu bättre verksamhet för våra gäster, säger Stephan Hammar.

Konferensen planeras att äga rum den 14 till 15 augusti och väntas locka 150 personer.

Artikeltaggar

KarlstadSamhälleStephan HammarSundstabadet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.