Patric Hamsch nominerad till årets medieledare: ”Väldigt glad och stolt”

Publicerad:

Det är TU-medier som delar ut pris i den årliga tävlingen Årets Dagstidning 2022. Nya Wermlands-tidningen har två nomineringar, Årets ljudjournalistik för NWT Krim och Årets medieledare i Patric Hamsch.

Hamsch återvände till Värmland från en tid i Stockholm på bland annat Aftonbladet i november 2020, sedan dess har han varit en stor del i den nya satsningen NWT 2026.

I nomineringen står det: ”Med ett ledarskap baserat på lyhördhet och feedback har han på kort tid vunnit medarbetarnas förtroende och skapat ett lag som genomdrivit stora förändringar: Patric Hamsch”.

Känner du igen dig i den beskrivningen?

– Det är stora ord och lite svårt för mig att helt känna igen mig. Men jag är väldigt glad och stolt över att leda delar av vårt utveckling framåt. Den bästa journalistiken och alla framgångsrika förändringar bygger på ett genomtänkt och omfattande lagarbete. Så när NWT Medias titlar når fler än tidigare är det många som tillsammans arbetat hårt för det, säger Hamsch.

Ett tydligt fokus på journalistiken och stor kunskap är enligt Mikael Rothsten, mediechef för NWT Media och ansvarig utgivare för NWT, en av anledningarna till Hamsch framgång.

– Fantastiskt roligt för Patric Hamsch att få en sådan viktig nominering. Patric har med ett tydligt fokus på journalistiken i kombination med stor kunskap om produkten och läsarmarknaden på kort tid bidragit till att NWT Media har tagit viktiga digitala kliv framåt, säger Mikael Rothsten.

NWT är nominerade i två kategorier: Årets ljudjournalistik och Årets medieledare. Viktiga steg framåt, säger Mikael Rothsten och fortsätter:

– Vi är så klart glada för att NWT är med och tävlar i två viktiga kategorier. Det är ett viktigt kvitto på att vi är framgångsrika i den digitala omställningsresan.

Artikeltaggar

NWT Gruppen ABNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare