Kostas om samarbetet med ”Svennis”: ”En stor ära”

Publicerad:
Karlstad Fotbolls tränare Kostas Panagopoulos med nya bollplanket Sven-Göran Eriksson. Foto: ChristerHoglund

Karlstad Fotbolls säsong har rullat igång.

Laget öppnade med att spela 0-0 mot nya superettanlaget Skövde AIK på bortaplan.

– Ett bra test mot ett bra lag, konstaterar KF-tränaren Kostas Panagopoulos.

Karlstad ställde ett mixat lag på benen.

I första halvlek använde sig Panagopoulos av sex spelare från division 3-laget Karlstad FU, för att successivt slussa in fler och fler från division 1-truppen.

– Så jobbade vi förra säsongen och så kommer vi att jobba i år. Med den skillnaden att vi kommer att öka speltiden för de spelare som tillhör division 1-truppen efterhand.

Karlstad Fotboll spelade 0-0 mot superettanlaget Skövde AIK.
Karlstad Fotboll spelade 0-0 mot superettanlaget Skövde AIK. Foto: Skövde AIK

Det här var Skövdes tredje träningsmatch och med tanke på det stod KF upp bra. Nyförvärven Linus Sahlin, Mathias Karlsson och Govend Haidar fick 45 minuters speltid och Lovette Ofori en halvtimme.

Kostas Panagopoulos säger att Karlstad Fotboll står inför en avgörande säsong. Men menar samtidigt att man inte får stirra sig blinda på detta.

– Vi får inte bli besatta av tanken på uppflyttning. Men vi kan säga att vi ska bli bättre än förra säsongen, det vill säga hamna högre upp i tabellen än fjärdeplatsen.

Hur ser du på det faktum att Sven-Göran Eriksson nu tillhör Karlstad Fotboll i en rådgivande roll?

– Fantastiskt, han är utan minsta tvivel en legendar i den här branschen. Det är en stor ära att kunna bolla idéer med honom och jag hoppas kunna snappa upp saker som han har samlat på sig under alla år. Vi hade redan initialt en bra och intressant diskussion.

Megabomben: ”Svennis” är klar för Karlstad Fotboll: ”Blir riktigt spännande”

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosSven-Göran Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare