Hoppa till huvudinnehållet

15 NHL-matcher på 31 dagar – nu är Oskar Steen tillbaka i AHL: ”Jag ska köra på”

Publicerad:
Oskar Steen lirade 15 NHL-matcher på 31 dagar med Boston Bruins. Där spelade han bland annat mot Arizona Coyotes Shayne Gostisbehere. Foto: Ross D. Franklin

Oskar Steen har under en månad staplat NHL-matcher på hög med Boston Bruins. Men nu är värmlänningen nedskickad till AHL.

– Det gäller att spela bra hockey med Providence så att ska jag vara redo om eller när jag blir uppkallad igen, det är så man får se det, säger han.

Den förre FBK-forwarden Oskar Steen är inne på sin tredje säsong i Nordamerika där han tillhör NHL-klubben Boston Bruins.

Förra säsongen noterades Steen för tre NHL-matcher, men den här säsongen är han redan uppe i 19. Från 2 januari till 1 februari lirade värmlänningen 15 NHL-matcher på 31 dagar.

Sedan tog NHL en paus för All star-helgen och Oskar Steen var efter uppehållet med i Bostons Bruins NHL-match den 8 februari. Men nu är han nedskickad till AHL och Bostons farmarlag Providence Bruins.

– Jag spelade två matcher med Providence helgen som gick. Vi har tre matcher nu till helgen fredag till söndag, säger 23-årige Oskar Steen och berättar mer om hur det är att vara tillbaka i AHL:

– Det är klart att jag hellre vill vara i NHL. Men nu är det bara att göra det bästa för att jag ska ta mig upp igen till Boston Bruins. Det gäller att spela bra hockey med Providence så att ska jag vara redo om eller när jag blir uppkallad igen, det är så man får se det.

”Såklart lärorikt”

Steen har såklart fått värdefull erfarenhet under sina 15 NHL-matcher på 31 dagar.

– Det var väldigt mycket NHL-matcher i januari och det var givetvis kul att få spela, det blev en hel del.

– Det var såklart lärorikt och jag fick känna på hur det är med alla resor i NHL. Vi hade en ganska skön tripp till Colorado, sedan Arizona och vidare till Dallas. I Arizona var det 20 grader och när vi kom hem till Boston så var min bil helt insnöad.

Det är som sagt i NHL som Oskar Steen vill vara. Men han ser även möjligheterna i AHL.

– Jag får en helt annan roll här i Providence än vad jag har i Boston Bruins. Det är klart att det kan vara bra för min utveckling att jag här i AHL får spela mer i avgörande situationer med powerplay och mer istid överlag.

– Jag får se det här som något positivt nu och ta vara på det. Jag ska köra på så får vi se vad som händer.

På säsongens 18 AHL-matcher har Steen producerat tio mål och tio assist. I NHL står Karlstadsonen på två mål och sex poäng på 19 matcher.

Boston Bruins Anton Blidh och Oskar Steen under ett målfirande.
Boston Bruins Anton Blidh och Oskar Steen under ett målfirande. Foto: Chris O'Meara

Artikeltaggar

AHLBoston BruinsFärjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyNHLOskar SteenSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.