Hoppa till huvudinnehållet

Två gånger gick brandlarmet på O’Learys – tvingades ta bort rökmaskin

Publicerad:
O’Learys i Karlstad. En frekvent besöksadress för räddningstjänsten natten till söndag.
O’Learys i Karlstad. En frekvent besöksadress för räddningstjänsten natten till söndag. Foto: Nira Rodriguez Molin

Räddningstjänsten fick under söndagsnatten rycka ut två gånger till O’Learys på Tingvallagatan vid Stora torget i Karlstad.

Den första gången gick brandlarmet strax efter midnatt vid 00.08. Efter att räddningstjänsten anlände utryms hela lokalen. Men man kunde då bara notera att detektorn hade lösts ut – utan att hitta någon bakomliggande orsak.

Festkvällen kunde sedan fortsätta.

I alla fall i 90 minuter till innan räddningstjänsten på nytt fick uppsöka samma adress.

– 01.44 åker de dit igen och då är det samma branddetektor som har lösts ut. Då fann räddningstjänsten att en rökmaskin på O’Learys hade orsakat larmet. Så restaurangen fick en tillsägelse om att ta bort maskinen och kort därefter kunde räddningstjänsten lämna platsen, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadO'learysOla NilssonSOS AlarmTingvallagatan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.