Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen om perfekta OS-starten: ”Vi spelar bra”

Publicerad:
Niklas Edin och Oskar Eriksson (till höger) verkar trivas toppen på Peking-OS. Mot Kanada kom fjärde raka segern. Foto: Andreas Hillergren/TT

Det går bra nu, lag Edin.

Mot Kanada kom fjärde raka segern i gruppspelet.

– Helt perfekt start på det sättet. Vi spelar bra också, så det känns bra, säger värmlänningen Oskar Eriksson.

Vinster mot Kina, USA, Italien och i dag tvålade lag Edin även dit Kanada som såklart är en stor OS-rival.

Sverige vann lördagens match med 7–4.

– Det var verkligen skönt. Kanada är ett lag som vi kommer att behöva slå för att gå hela vägen i den här turneringen. Vi räknar med att vi behöver besegra Kanada igen i ett eventuellt slutspel, säger lag Edins viceskipper Oskar Eriksson och fortsätter:

– Hela laget gjorde en stark insats mot Kanada i dag. Vi satte press på Kanada och tvingade dem att göra många svåra grejor, vi lyckades få Kanada att missa ibland. Det var här var en grym match av oss, riktigt gött.

”En lång turnering”

Lag Edin är enda laget med fyra av fyra segrar och Sverige toppar med andra ord tabellen i gruppspelet.

– Helt perfekt start på det sättet. Vi spelar bra också, så det känns bra. Men det är en lång turnering med fem matcher kvar innan slutspelet startar. Det gäller att fortsätta tugga på och vinna matcher för att säkra en semifinalplats.

Hur gör ni för att konservera formen?

– Det gäller att fortsätta få information kring isen och stenarna och så vidare. Det gäller att ha så mycket kunskap som möjligt så att man kan spela varje sten perfekt. Så vi fortsätter att ta in information och lär oss av alla stenar vi spelar där ute på isen.

Christoffer Sundgren, Oskar Eriksson och Rasmus Wranå.
Christoffer Sundgren, Oskar Eriksson och Rasmus Wranå. Foto: Andreas Hillergren/TT

Artikeltaggar

CurlingLag EdinOSOskar Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.