Värmländskan klättrar på Europatouren – går mot topplacering: ”Väldigt stabilt”

Publicerad:
Jenny Haglund är på väg mot topplacering på Europatouren. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Jenny Haglund sköt 69 slag och värmländskan är nu på en delad åttondeplats inför sista rundan på Europatouren i Kenya.

Jenny Haglund gick i går runt de 18 hålen på Europatouren på 77 slag, fem över par. Hon klarade kvalgränsen med marginal och på dagens tredje runda slog hon till med en mycket fin score.

Haglund sköt 69 slag och hon är nu delad åtta inför söndagens avslutande rond. På lördagens runda stod värmländskan för sex birdies och tre bogeys vilket alltså gav tre slag under par. Totalt är Jenny Haglund fyra slag över par.

– Jag spelade väldigt stabilt i dag, säger Jenny Haglund och fortsätter:

– Det var lite enklare de första nio hålen när vinden var lite lugnare och greenerna mjukare. På de sista nio hålen blev det tuffare eftersom att det blåste till och banan torkade upp. I dag hade jag lite mer flyt i spelet vilket var skönt.

– Kul att vara i en bra position inför i morgon, det är där jag trivs. Jag ska fortsätta att spela som jag har gjort så får vi se hur långt det räcker.

Ström ångar på i ledning

Svenskan Linnea Ström var i ledning inför den tredje rundan och hon är etta även inför söndagen med sammanlagt tre under par. Ström gick tredje rundan på 72 slag och totalt är hon två slag bättre än andraplacerade Luna Sobron Galmes från Spanien som i dag sköt 68 slag.

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJenny Haglund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare