Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Stadens rykte står på spel - ”Kallhamrade byråkrater”

Publicerad:
Signaturen skriver att Arvikas varumärke kan drabbas hårt och få långtgående negativa konsekvenser av motviljan till att be bröderna i Kevin-målet om ursäkt.
Signaturen skriver att Arvikas varumärke kan drabbas hårt och få långtgående negativa konsekvenser av motviljan till att be bröderna i Kevin-målet om ursäkt. Foto: Veronica Nordenberg-Olsson

Kevinfallet fortsätter att röra upp starka reaktioner från NWT:s läsare. Signaturen f.d. Arvikabo tror att kommunens beslut om att inte be bröderna om ursäkt kan skada stadens goda rykte i det långa loppet.

Arvika kommun, gör er själva inte till en förebild av kallhamrade byråkrater utan medmänsklighet och empati. Arvika har ett rykte om sig att vara ett ställe med trevliga värmlänningar i en trevlig småstad (förutom stollarna som spelar hög musik om nätterna). Det är en stor del av ert varumärke (som understöds starkt av Lasse Anrell). Nu håller ni på att sabba det varumärket rejält. Inse att ni spelar med ert rykte som kommun. Men det är inte främsta orsaken till att ni ska stå upp rakryggade och be bröderna om ursäkt, och inte bete er som de ynkryggar ni nu verkar vilja göra. Den stora orsaken är att ni varit med och behandlat bröderna illa, även om ni kanske inte var de värsta syndarna, även polisen borde ge dem en ursäkt. Ni verkar rädda för att säga detta lilla ord "ursäkta" eller "förlåt" och orsaken verkar klar. Ni har en jurist som råder er till detta, då ni annars riskerar att få betala ett skadestånd, och på så sätt erkänner ett vållande gentemot bröderna. Det är just detta som är er stora vånda, ni vill inte betala några pengar och ni vill inte bli stämplade som vållande rent juridiskt. Men ni måste inse att få den stämpeln är inte det värsta för er, det är mycket värre att få stämpeln som kallhamrade byråkrater utan medmänsklighet och empati. Då har ni krympt ert eget människovärde och kommunens varumärke. Det är mycket värre i folks ögon, som ett eftermäle till denna sorgliga historia och kommer att kosta kommunen mycket mera, även i pengar, under år som ligger framför. Hoppas ni vågar stå upp för det enda rätta. Om inte dömer ni er själva.

F.d. Arvikabo

Efter kommunens besked om Kevinfallet: ”Bra utredning ‒ känner mig trygg”

Artikeltaggar

Arvika kommunArvika kommunInsändareMänskligtPolitikSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.