Hoppa till huvudinnehållet

Forsberg nätade när HV71 besegrade BIK

Publicerad:
BIK Karlskoga föll återigen i Husqvarna Garden. Foto: Roger Gleisner

Det blev ingen fjärde raka seger för BIK Karlskoga. Efter en överkörning i andra perioden kunde HV71 besegra BIK med 4–1 i Husqvarna Garden.

Men i den första perioden var det BIK som hade mycket av spelet. Laget pressade tillbaka HV och hade flera längre anfall. Hemmalaget var samtidigt inte ofarligt och Lars Volden sattes på prov flera gånger.

Spelet gick i ett högt tempo och kantades av heta känslor vid flera avblåsningar.

Hemmalaget drog på sig flera utvisningar i den första perioden, fyra till antalet och BIK fick spela fem mot tre i en minut och 20 sekunder. Men bortalaget hade problem att komma in i offensiv zon och samtliga numerära överlägen städades bort.

Låg löst

BIK Karlskoga hade dock en puck inne bakom Jonas Gunnarsson. Alexander Leandersson störtade fram mot en retur nära mål och stötte in pucken, men domaren hann blåsa av innan i tron om att den var blockerad.

Period ett slutade mållös, men med visst BIK-övertag. Den andra var något helt annat.

HV71 kom ut i ett rasande tempo och fick med sig en utvisning när Åke Stakkestad tacklade Jonathan Wikström som blev liggande. Den tog man vara på när Myles Powell satte 1–0 efter 4.48.

Dubbla utvisningar

Det dröjde inte länge efter målet innan nästa powerplay skulle komma. I fem mot tre den här gången.

Under Åke Stakkestads avvaktande utvisning, när han höll fast en motståndares klubba, tryckte Emil Öhrwall till en motståndare en bit från sargen, och åkte ut för boarding.

Resultatet? Två HV-mål, signerade Chad Billins och Tyler Vesel.

BIK hade under hela perioden svårt att hänga med i HV:s höga tempo och hemmalaget förde spelet fullständigt.

Med en och en halv minut kvar av mittenakten prickade en frispelad Fredrik Forsberg in 4–0 mot sin gamla klubb, vilket också var resultatet efter 40 spelade minuter.

BIK skapade några lägen i den tredje perioden, men densamma var jämn och i förhållande till de två tidigare händelsefattig. Fram till slutminuterna, då Janne Tavi skickade upp en retur från nära håll i nättaket. Gustaf Franzén noterades för assisten.

Lars Volden fick stå kvar i kassen under avslutningen och slutresultatet blev 4–1.

Matchfakta

Tabellen

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyJönköping

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.