Hoppa till huvudinnehållet

Domaren blåste för tidigt: ”Får försöka vara snabbare dit”

Publicerad:
Alexander Leandersson klappar om Lars Volden efter förlusten mot HV71.
Alexander Leandersson klappar om Lars Volden efter förlusten mot HV71. Foto: David Wreland

Han trodde att han hade gjort 1–0 för sitt BIK Karlskoga. Men precis innan Alexander Leandersson hann slå in pucken bakom Jonas Gunnarsson, blåste domaren av spelet för blockering, trots att pucken låg lös.

– Det är synd att han är lite het på pipan, säger BIK-backen.

BIK Karlskoga kom ut starkt i Husqvarna Garden och tryckte tillbaka HV71 flera gånger i den första perioden. Avblåsningarna kantades av irritation bland spelarna och båda lagen hade chanser att spräcka nollan. Publiken på 5 703 personer hade all anledning att vara så högljudd som den var.

Men perioden slutade mållös, trots att Alexander Leandersson hade en puck inne bakom Jonas Gunnarsson.

– Öhrwall (Emil) skickade in pucken på kassen och domaren trodde målvakten hade den. Men den låg bredvid honom och han hann precis blåsa av innan jag petade in den. Det är synd att han är lite het på pipan, men det är som det är. Det är inget man kan ändra på. Jag får försöka vara snabbare dit nästa gång, säger ”målskytten”.

BIK hade flera lägen att få in pucken, bland annat när man fick spela fem mot tre under drygt en minut, men man hade problem att komma in i offensiv zon och fick aldrig fart på sitt powerplay.

Sammantaget gick ändå den första perioden till bortalaget. Det gjorde däremot inte den andra, den gick definitivt till HV.

”Skickligt lag”

Hemmalaget kom ut starkt och skaffade sig tidigt ett powerplay, när Åke Stakkestad åkte ut för interference.

Efter knappa minuten i spel fem mot fyra kom matchens första godkända mål. Myles Powell pricksköt in pucken i Lars Voldens vänstra kryss.

Några minuter senare drog BIK på sig två utvisningar i samma sekvens, vilket HV utnyttjade och gick upp till både 2- och 3–0.

BIK hade svårt att få till ett eget spel och innan perioden var slut hade även Fredrik Forsberg skrivit in sig i målprotokollet, när han satte 4–0.

– Vi gick ifrån vårt eget spel, de fick lite powerplay och gjorde mål på dem, säger Alexander Leandersson.

– Det är klart att det är ett skickligt lag i powerplay. Sen vad det var som inte stämde vet jag inte riktigt. Det får vi kolla på video i efterhand och ta lärdom av.

Vann sista

Den tredje perioden såg ut att sluta på samma siffror som den första, men med tre och en halv minut kvar skickade Janne Tavi upp en retur i nättaket bakom Jonas Gunnarsson och fastställde slutresultatet till 4–1.

– Vi sa inför sista perioden att vi skulle komma ihop som lag och visa lite stolthet och vi vann den, men tyvärr är det lite för stora siffror.

Hur var det att spela i ett kokande Husqvarna Garden?

– Det är de här matcherna man vill spela, när det är bra tryck på läktaren. Kul att vi hade med en stor bortasektion som hejade fram oss också. Men tyvärr räckte vi inte till idag.

Nästa match för BIK spelas på onsdag, då Troja-Ljungby gästar Nobelhallen.

– Det är en ledig dag imorgon (söndag), sen är det tillbaka på måndag och tisdag med riktigt bra träningar så ska vi gå ut hårt i Nobelhallen och försöka ta tre poäng, säger Alexander Leandersson.

Tabellen.

Matchfakta.

Forsberg nätade när HV71 besegrade BIKBjörklund och Larsson skadade: ”Får se vad det innebär”

Artikeltaggar

Alexander LeanderssonBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyJönköping

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.