Megabomben: ”Svennis” är klar för Karlstad Fotboll: ”Blir riktigt spännande”

Publicerad:
Karlstad Fotbolls ordförande Anders Dahlén hälsar Sven-Göran Eriksson välkommen till klubben. Foto: ChristerHoglund

Karlstad Fotboll har gjort klart med ett minst sagt meriterat nyförvärv.

Fotbollslegendaren Sven-Göran “Svennis” Eriksson kliver in som sportslig rådgivare i klubbens satsning för att nå och etablera sig i elitfotbollen.

– Jag ska vara ett bollplank rent sportsligt, och även hjälpa till lite med sponsorsidan, säger ”Svennis” till NWT när vi träffar honom ute på Våxnäs idrottsplats.

Trovärdighet är viktigt i alla sammanhang.

Att legendariske fotbollsprofilen Sven-Göran Eriksson nu väljer att ansluta minskar knappast Karlstad Fotbolls reliabilitet.

Det här är en nyhet som ger genljud långt utanför Värmlandsgränsen.

Sven-Göran Eriksson vid fredagens möte med Karlstad Fotbolls a-trupp.
Sven-Göran Eriksson vid fredagens möte med Karlstad Fotbolls a-trupp. Foto: ChristerHoglund

Svennis ska, enligt klubben, först och främst fungera som sportsligt bollplank till tränaren Kostas Panagopoulos, men även vara ett ansikte utåt i klubbens ambitioner att flytta fram positionerna på marknadssidan.

– Jag fick en förfrågan och har haft diskussioner tidigare, men då rann det ut i sanden. Jag har träffat folk från klubben vid några tillfällen och det känns bra. Klubben har bra ambitioner vilket är största anledning till att jag engagerar mig. Det ska bli riktigt spännande, berättar Mr Eriksson.

Med tanke på din bakgrund. Vad kommer din roll i föreningen vara?

– Jag ska definitivt inte ta jobbet från nån och inte bli tränare eller sportchef. Jag ska vara en rådgivare och ett bollplank för tränare, ledare och andra i klubben.

Innan han tackade ja till det här uppdraget ville han dock förankra alltihop hos tränare Panagopoulos.

– Det kändes viktigt att framhålla att jag inte ska ta över hans uppgifter på något sätt. Jag behövde ett okej från Kostas och det fick jag. Sedan snackade vi fotboll i två timmar och det var väldigt trevligt, säger ”Svennis” leende.

Och fortsätter:

– Kostas är en mycket kompetent tränare, så jag kanske kan lära mig nåt nytt av honom, man vet aldrig.

Karlstadstränaren Kostas Panagopoulos med nya bollplanket Sven-Göran Eriksson.
Karlstadstränaren Kostas Panagopoulos med nya bollplanket Sven-Göran Eriksson. Foto: ChristerHoglund

Vilken koll har du på Karlstad Fotbolls korta historia?

– Jo, har har följt klubben, även om jag inte såg så många matcher i fjol. Tidigare har jag sett en del, både KBK och Carlstad United. Det har blivit mycket fotboll i Göteborg och Degerfors, men nu blir det mycket mer Karlstad.

Anders Dahlén, ordförande i Karlstad Fotboll, är naturligtvis oerhört belåten med nyförvärvet.

– Det är jättekul att fått in ”Svennis”, det blir ett lyft för hela föreningen. Han kan bidra med mycket, dels kring A-laget och tränarteamet, dels hur man upplever föreningen både marknadsmässigt och bland våra supporters. Det blir en riktig vitamininjektion för klubben i stort och alla våra lag och i synnerhet A-laget.

Dahlén framhåller att ”Svennis” blir viktig också för Akademien:

– Det är där våra kommande A-lagsspelare fostras. Sen är det naturligtvis extra intressant med hans enorma kontaktnät och att han kan förmedla kontakter med andra klubbar och tränare för att utbyta erfarenheter.

Sven-Göran Eriksson framför sitt nya klubbmärke.
Sven-Göran Eriksson framför sitt nya klubbmärke. Foto: ChristerHoglund

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosSven-Göran Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare