Hoppa till huvudinnehållet

SD vill ge pengar till att förebygga psykisk ohälsa och stötta arbetsmarknadsåtgärder

Publicerad:
Susanne Sätterlund och Torbjörn Olsson, Sverigedemokraterna i Torsby. Foto: Morgan Bäckvall

Ge arbetsmarknadsavdelningen en miljon kronor extra och tillför barn- och utbildningsnämnden 500 000 kronor. Det vill Sverigedemokraterna i Torsby sedan kommunstyrelsens arbetsutskott fått 5,5 miljoner extra att disponera.

Kommunstyrelsen beslutade i veckan att tillföra arbetsutskottet 5,5 miljoner kronor.

Nu vill Sverigedemokraterna i Torsby att en miljon kronor ska gå till arbetsmarknadsavdelningen i Torsby kommun.

– Nu när arbetsförmedlingen dragit sig tillbaka har kommunen fått ett större ansvar för långtidsarbetslösa och personer som står utanför arbetsmarknaden av andra orsaker, skriver SD i ett pressmeddelande.

Vidare vill SD i Torsby tillföra 500 000 kronor till barn- och utbildningsnämnden mot bakgrund av ökande psykisk ohälsa i samhället.

– Vi önskar att pengarna är öronmärkta till gruppaktiviteter i syfte att förebygga kränkningar och diskriminering som nu och senare i livet kan leda till psykisk ohälsa och kriminalitet, skriver SD.

Förslaget som ett nämndinitiativ kommer att tas upp på kommunstyrelsens arbetsutskott på måndag.

Tidigare i veckan gick Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna ut och vill ge sammanlagt två miljoner i stimulanspengar till aktiviteter för unga, förstärkning hos kostenheten och till landsbygdspotten.

– De pengar vi föreslår ska inte konkurrera. Jag tror inte de andra tycker det här är dåliga förslag. Vi tycker inte deras är dåliga. Men vi tycker att det här är lika viktigt, säger Susanne Sätterlund (SD). som skrivit förslaget tillsammans med Torbjörn Olsson (SD).

Unga slutade träna – politiker vill dela ut miljoner: ”Viktigt att hjälpa föreningarna”

Artikeltaggar

PolitikSusanne Sätterlund (SD)SverigedemokraternaTorbjörn Olsson Torsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.