Hoppa till huvudinnehållet

Nu öppnas bussarnas framdörrar igen

Publicerad:
Nu öppnas framdörrarna på Värmlands bussar igen.
Nu öppnas framdörrarna på Värmlands bussar igen. Foto: Lise Åserud

Från och med måndag 14 februari kommer framdörrarna på bussarna i Värmland åter öppna. Under pandemin har de stängts för att skydda busschaufförerna.

Det gäller både Värmlandstrafik och Karlstadsbuss. Detta meddelas i ett pressmeddelande. Beslutet har fattats av Region Värmland Kollektivtrafik, i samråd med Keolis och Nobina.

Från och med måndag kommer alltså passagerare att kunna kliva på bussarna via framdörrarna igen.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda en bredare och mer tillgänglig service igen, nu när föraren och våra resenärer lättare kan prata med varandra, säger Mathias Lindgren, tätortstrafikchef på Region Värmland.

– Vi jobbar hela tiden för att ha en så trygg och säker kollektivtrafik som möjligt, för både resenärer och för våra förare som håller trafiken i gång. Beslutet om att öppna framdörrarna igen har skett i samråd med såväl våra trafikentreprenörer som fackliga ombud, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss på Region Värmland.

Artikeltaggar

KarlstadsbussResorVärmlands länVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.