Hoppa till huvudinnehållet

Kristinehamn avgjorde i sista perioden och vann mot Nora

Publicerad:
Kristinehamn vann mot Nora
Kristinehamn vann mot Nora

Kristinehamn vann hemma mot Nora i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro med 5-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Kristinehamn avgjorde i sista perioden.

– En skön vinst i jakten på playoffhockey. Ingen fulländad utförd match spelmässigt av oss utan en seger där grabbarna tar tag i matchen efter underläge med två kassar efter första perioden. Vi lovar oss själva att vända detta till vår fördel när matchen är över. Känns som vi har mer ork än Nora ikväll och efter ett ytterligare underläge en bit in i sista perioden lyckas vi vända på steken ånyo. Skönt att plocka hem tre pinnar och ge oss själva chansen att spela till oss en playoffplats, tyckte Kristinehamns tränare Henrik Johansson, efter matchen.

Segermålet för Kristinehamn stod Pelle Svensson för 12.59 in i tredje perioden.

I början av matchen var Nora starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jonathan Dahlin och Edwin Lindstrand-Widström. Efter 1.59 i andra perioden nätade Hannes Ewen, på pass av Viktor Bobäck och Anton Nyberg och reducerade åt Kristinehamn.

David Eriksson gjorde dessutom 2-2 efter 3.24 framspelad av Pelle Svensson.

Efter 5.15 slog Axel Hallor till, på pass av Kevin Kanala och Isaac Liodden och gav Nora ledningen.

Kristinehamns Olle Larsson gjorde 3-3 efter 13.08 framspelad av David Eriksson och nyberg Rocznik.

1.17 in i tredje perioden slog Noras Edwin Lindstrand-Widström till framspelad av Tobias Ahlgren och Jonathan Dahlin och gav Nora ledningen. Men mer än så orkade Nora inte med.

10.10 in i perioden nätade Kristinehamns David Eriksson på nytt framspelad av Linus Callenvik och Pelle Svensson och kvitterade för Kristinehamn.

Efter 12.59 nätade Pelle Svensson på pass av Alexander Larsson och nyberg Rocznik och avgjorde matchen. Svensson fullbordade därmed lagets vändning. 5-4-målet blev matchens sista.

Kristinehamns Pelle Svensson stod för tre poäng, varav ett mål och David Eriksson gjorde två mål och totalt tre poäng.

För Kristinehamn gör resultatet att laget nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Nora är på femte plats.

Kristinehamn tar sig an Charlottenberg i nästa match hemma fredag 18 februari 19.30. Nora möter Charlottenberg borta söndag 13 februari 16.00.

Artikeltaggar

BjörkhallenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockeyKristinehamns HTNora

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.