Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandsproducerad utställning om finnskogen landar i Malmö

Publicerad:
Sverigefinska fotografen Aija Svensson har fotograferat nutidens finnskog och människorna som befolkar den. Utställningen Människor på skogen visade på Torsby Finnskogscentrum i somras.
Sverigefinska fotografen Aija Svensson har fotograferat nutidens finnskog och människorna som befolkar den. Utställningen Människor på skogen visade på Torsby Finnskogscentrum i somras. Foto: Lars Sjöqvist

Den Värmlandsproducerade utställningen om människor i finnskogen går vidare till en ny adress. Snart visas den i Malmö.

Fotografen Aija Svenssons bilder visades på Finnskogscentrum i Torsby i somras, samlade i utställningen Människor på skogen. Hon lyfter fram närvaron av det skogsfinska kulturarvet i nuet och visar hur människor idag väljer att leva i finnskogen i nära samspel med naturen.

Utställningen producerades av Värmlands museum, för projektet “Finnskogen – Vägen till världsarv”. Nu får den möta en ny publik.

Den 24 februari, som är Sverigefinnarnas dag, nyöppnas utställningen, nu på Malmö Stadsarkiv. Där kopplas den till aktiviteter och projekt med koppling till det finska språket och sverigefinska kulturen.

Artikeltaggar

FinnkulturKarlstadKonstLekvattnetMalmöNöje/KulturTorsbyTorsby finnskogscentrumTurismUtställningarVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.