Hoppa till huvudinnehållet

Kevins pappa efter beskedet till bröderna: ”Vad är så farligt med en ursäkt?”

Publicerad:
Patrik Skog, Kevins pappa, förstår inte varför Arvika kommun inte kan ge de båda bröderna en ursäkt.
Patrik Skog, Kevins pappa, förstår inte varför Arvika kommun inte kan ge de båda bröderna en ursäkt. Foto: Lisa Olaison NWT

På en presskonferens igår meddelade socialtjänsten i Arvika att man inte gjort några fel i samband med Kevinfallet.

Bröderna fick ingen kompensation eller ursäkt.

– Jag har helt tappat min tro på kommunen nu, vad är det som är så farligt och skrämmande med en ursäkt?, skriver Kevins pappa Patrik Skog till NWT.

Utskottet för Lärande och stöd i Arvika kommun meddelade igår klockan 14 hur man ser på den utredning som brödernas advokat Stefan Liliebäck gjort.

Utskottets svar till bröderna i Kevinfallet: Vi gjorde inte fel

Socialtjänsten menade dock enligt sin egna utredning att inga fel hade begåtts och att man därför inte hade något att be om ursäkt för.

Beskedet har fått Kevins pappa Patrik Skog att tappa förtroendet för kommunen.

I ett mejl till NWT skriver han:

Två bröder nekas något som är så enkelt att ge och som skulle betyda allt för dem att få....förlåt. det borde vara ett enkelt ord...tar ungefär 1 sekund att säga...men för kommunen arvika verkar det som att det är ett jättehinder...och möten har man för hur man ska bemöta och hantera ordet... Jag har helt tappat min tro på kommunen nu , vad är det som är så farligt och skrämmande med en ursäkt? Vad är dolt och inte får väckas till liv inom kommunen?

När jag var liten, så fick jag lära mig att ordet "förlåt" kunde ändra historiens gång. Ordet i sig självt kan förhindra konflikter...ilska...sorg...krig

Ordet "förlåt" i detta fall, skulle ge två underbara grabbar kraft att kunna gå vidare i livet...en framtidstro... att få vara accepterad att leva som två individer i ett samhälle där rättvisan segrar och borde vara självklar....det tar ju bara en sekund..

Eftersom ett "förlåt" inte ges...så fortsätter samhället att tortera dessa numera män....

Två vuxna kroppar med ett varsitt inre barn som lider fortfarande och ställer sig frågan...varför?”

Patrik skog

Kevins pappa

När NWT sedan når Patrik Skog berättar han om relationen till bröderna Robin Dahlén och Christian Karlsson som felaktigt anklagades för Kevins död för över 20 år sedan.

– Jag har lärt känna de här killarna och vet vilka fantastiska människor de är. Ödmjuka, fina och snälla och som behandlas så här illa fortfarande. De är friade, men ska ändå behöva stå ut med det här. Det är fruktansvärt.

– Jag hade hoppats att kommunen hade förstått vikten av ett förlåt. Förlåt är ett positivt ord, men i Arvika kommun är det ett farligt ord. Jag förstår inte det.

Att bröderna inte får någon ursäkt är dock alltjämt bara ett förslag från utskottet till kommunstyrelsen som sammanträder den 15 februari och då tar ett slutgiltigt beslut.

Artikeltaggar

ArvikaArvikaArvika kommunChristian KarlssonKevinfalletRobin DahlénSamhälleStefan Liliebäck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.